7.12.14

Στην 28η ημέρα απεργίας πείνας ο Νίκος Ρωμανός...


Κρίσιμα τα επόμενο 24ωρα για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, που νοσηλεύεται στο «Γεννηματάς» και διανύει την 28η ημέρα απεργίας πείνας. Οι...
γονείς του, κατόπιν αιτήματος του συνήγορού τους, θα συναντηθούν με τον Αντ. Σαμαρά τη Δευτέρα στις 11 το πρωί. Την αντίθεσή του σε αυτή τη συνάντηση δηλώνει με ιδιόχειρο σημείωμα ο νεαρός απεργός πείνας.


Το hashtag στο twitter: #NRomanos - Όλες οι σχετικές εξελίξεις και οι δράσεις-δηλώσεις αλληλεγγύης: nikos-romanos
_________
Ο Ν. Ρωμανός συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε δωμάτιο της Α’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, στον τρίτο όροφο του πρώτου κτιρίου του νοσοκομείου.
Ο πατέρας του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού μίλησε στο Κόκκινο το πρωί του Σαββάτου: «Ο Νίκος συνεχίζει όχι μόνο για τον εαυτό του, το κάνει για όλους αυτό. Είναι χαρούμενος που κινητοποιείται όλος ο κόσμος».
Για την κατάσταση της υγείας του παιδιού του, διαψεύδει τα περί εντατικής και μάσκας οξυγόνου και λέει: «Είναι καταπονημένος, δεν σηκώνεται από το κρεβάτι, σκέφτεται καθαρά, εμμένει σε ότι έλεγε από την πρώτη στιγμή, σωματικά πεσμένος, αλλά από πλευράς ψυχολογίας είναι  δυνατός, διατηρεί την πνευματική του διαύγεια».
Σημείωμα του Νίκου Ρωμανού: Κατανοώ την αγωνία των γονιών μου, κάθετα αντίθετος στη συνάντησή τους με Σαμαρά   Γ. Ρωμανός: «Αυτό θα πω στον Αντώνη Σαμαρά»
«Να αναγνωρίσει το δικαίωμα στο παιδί μου για σπουδές»: Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, Γιώργος μίλησε στο Κόκκινο και ξεκαθάρισε το ζήτημα της πρόθεσης για υποχρεωτική σίτιση του απεργού πείνας.
Συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τους γονείς του Νίκου Ρωμανού τη Δευτέρα
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης πριν από λίγο. «Δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και απεργία δίψας» ο Ν. Ρωμανός, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του, δηλώνει ο συνήγορός του Φρ. Ραγκούσης.
Στάση κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό
Σε μεσημεριανή άρνηση κλειδώματος ως μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό προχωράνε από σήμερα κρατούμενοι από όλες τις πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού, ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημά του. Παρέμβαση για το Ρωμανό και από τους Κουφοντίνα-Γουρνά.
Μια λίστα καλλιτεχνών... ατελείωτη υπέρ του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού! Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις αρχές της Πολιτείας ζητάνε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας
 left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: