2.12.14

Aποστάσεις της Κόλλια για την προεδρική εκλογή...

 
Την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής συγκάλεσε εκτάκτως ο πρόεδρός της Χρήστος Μαρκογιαννάκης, με αφορμή την υπόθεση Ξουλίδου και προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσον βάλλεται το κύρος του βουλευτή.
«Ο ...

βουλευτής θα έπρεπε να αποφασίζει μόνος του για το αν θα ψηφίσει ή όχι για Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Αυτό είπε εκ μέρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων η Μαρία Κόλλια, υποστηρίζοντας πάντως πως «δεν μας είπε κανείς το όνομα ώστε ο καθένας να κρίνει».

Η φράση της αυτή ερμηνεύεται ως διαφοροποίηση από την πάγια άποψη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ότι θα καταψηφίσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όποιος και αν είναι υποψήφιος.

Η ίδια δήλωσε προβληματισμένη από το γεγονός ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως είπε, φαίνονται να είναι ένα κομμάτι του Κοινοβουλίου που αποτελεί εύκολο στόχο, «ότι μπορεί κάποιοι από εμάς να πειστούν να ψηφίσουν», όπως είπε, σημειώνοντας ότι δεν της αρέσει αυτό, αλλά το βιώνει.

«Δεν χρειάζεται να με πείσει κανείς», είπε, δηλώνοντας ότι όλοι είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν.

«Δεν χρειάζεται κανείς να πείσει κανέναν για το τι θα ψηφίσει. Το θέμα είναι πόσο “ευάλωτος” είμαι, “ευάλωτη” εν προκειμένω είμαι εγώ για να πειστώ»…

Η κ. Κόλλια πάντως, υποστήριξε ότι την ίδια ευαισθησία θα πρέπει να δείχνει η επιτροπή και σε άλλες περιπτώσεις, όταν βουλευτές ασχημονούν και ποτέ κανείς δεν ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Σε άλλο σημείο, μάλιστα, θύμισε πως ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μίλησε για «μαξιλαράκια», αλλά και πως κάποιοι βουλευτές θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν «μπάχαλο» το Κοινοβούλιο.

«Πρέπει να αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής», είπε.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: