12.12.14

Ανεπιθύμητος στη Λέσβο ο Κυρ. Μητσοτάκης...

Ανεπιθύμητος στη Λέσβο ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης από τους δημοσίους υπαλλήλους του νησιού που...
καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6:00 σήμερα το απόγευμα στα κεντρικά λύκεια στη Μυτιλήνη.

Η ΕΛΜΕ Λέσβου χαρακτηρίζει πρόκληση για τους εργαζόμενους, τη νεολαία, την τοπική κοινωνία , την επίσκεψη του Υπουργού Απορρύθμισης. "Ποιο είναι το έργο που με περηφάνια θα μιλήσει ο κ. Μητσοτάκης; Οι 2.000 συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα που τους κρατάει σε καθεστώς ομηρίας, οι χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι, απολυμένοι ή σε διαθεσιμότητα (σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες, διοικητικοί πανεπιστημίων), η διάλυση δεκάδων δημόσιων οργανισμών με κοινωνικό προσανατολισμό, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου;" τονίζει η ΕΛΜΕ.

Ο σύλλογος Νοσοκομειακών γιατρών του Βοστάνειου συμμετέχει στο κάλεσμα διαμαρτυρίας τονίζοντας οτι  "ο Κυρ. Μητσοτάκης διέλυσε τις δημόσιες υπηρεσίες και υπηρέτησε με συνέπεια την καταστροφική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Δ.Ν.Τ. και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.Είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο για τους εργαζόμενους στη Λέσβο όπως και η πολιτική της κυβέρνησης που εκπροσωπεί.

""Η παρουσία του εν λόγω υπουργού στο νησί μας αποτελεί πρόκληση για όλους του δημόσιους υπαλλήλους του νησιού και ιδιαίτερα για τους συναδέλφους μας σχολικούς φύλακες που η πολιτική του τους οδήγησε στην απόλυση" τονίζει και ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Λεσβου και καλεί τα μέλη του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Σε ανακοίνωσή του το ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους δημοσίους υπαλλήλους στη συγκέντρωση και διεκδικεί:

Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Καμία σύνδεση μισθού και βαθμού.

Ακύρωση της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» μετατροπής των συμβάσεων. Αποτροπή των απολύσεων και κατάργηση των ν. 4250/2014 και 4281/2014.

Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων και κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας.

Μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.

Υπεράσπιση του δημόσιου ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος δημόσιας υγείας.

Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, φορολογίας με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.

Υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Διεκδικούμε ανατροπή των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών και νόμων"...
ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: