8.12.14

Ο Φαήλος τον χαβά του...

Ο Φαήλος τον χαβά του
Οσο τα περιθώρια για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στενεύουν και οι υπόγειες διαδρομές για την εξεύρεση των 180 "προθύμων" από τη συγκυβέρνηση κορυφώνονται, εντείνεται και η...
επιχείρηση κινδυνολογίας με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις επιθέσεις κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειδική αποστολή εκτελεί ο πρωθυπουργικός «φίλος» Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος «ξαναχτύπησε» χθες μέσω της «Δημοκρατίας» ζητώντας από την κυβέρνηση να σκληρύνει τη στάση της.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, με βρόμικο μάτι, ονειρεύεται ταραχές, εύχεται αποτυχία και περιμένει σαν γύπας πάνω στο κλαρί» γράφει ο γνωστός δικηγόρος, ο οποίος επικεντρώνει τα βέλη του στο θέμα της προεδρικής εκλογής σ’ ένα άρθρο που τιτλοφορεί «Tο τοξικό σύστημα προϊόν της παρακμής». Και φυσικά για την παρακμή, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ευθύνεται το κόμμα του, που κυβέρνησε για δεκαετίες, αλλά η Αριστερά, η οποία, όπως λέει, δηλητηριάζει τον δημόσιο βίο, «εκβιάζοντας εκ των προτέρων βουλευτές ότι θα τους διασύρει ως εξωνημένους διακινώντας συκοφαντικές φήμες, ώστε, αν υποκύψουν για να μην εκλεγεί Πρόεδρος ή αν δεν υποκύψουν και εκλεγεί, να συντηρούν ένα κλίμα αστάθειας που θα υπονομεύει την πορεία της χώρας».

Το διά ταύτα

Και στο διά ταύτα, δηλαδή στο τι πρέπει κατά την άποψή του να γίνει για να μη νικήσουν οι «μηδενιστές»; Ο κ. Κρανιδιώτης συνιστά στη «μεγάλη φιλελεύθερη πατριωτική παράταξη να αφυπνιστεί, να επανενωθεί και να τους σταματήσει «διότι διαφορετικά», όπως προειδοποιεί, «θα τους διευκολύνει η ατολμία της». Ουσιαστικά δηλαδή εισηγείται στην κυβέρνηση να ακολουθήσει πιο σκληρή στάση και το ερώτημα είναι «σε ποια κατεύθυνση;» Μήπως σ’ αυτήν της καταστολής που είδαμε το Σαββατοκύριακο με τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους ασφαλίτες ή μήπως ζητά να γενικεύσει την τακτική που ακολούθησε απέναντι σε ανθρώπους που διεκδικούν την αξιοπρέπειά τους, όπως οι καθαρίστριες; Προφανώς για τον συνεργάτη του πρωθυπουργού ισχύει η εξίσωση «υπεράσπιση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων σημαίνει ταύτιση με την τρομοκρατία», αφού, όπως λέει, «το τοξικό αυτό σύστημα χαϊδολογάει την τρομοκρατία και τους βανδάλους, εύχεται το χάος, τη χρεοκοπία και αντιπροτείνει νεφελώδεις τριτοκοσμικές ανοησίες» και επιπλέον «στήνει ένα επίδοξο σκηνικό ενός νέου άθλιου Δεκέμβρη».

Μέσα βέβαια στο γενικότερο παραλήρημα ο κ. Κρανιδιώτης λέει και μια αναντίρρητη αλήθεια, ότι δηλαδή «οι βετεράνοι νταβατζήδες», εάν δεν είχε κάνει το λάθος η κυβέρνηση «να συμβιβαστεί μαζί τους και να τους ανεχτεί, να μην τους τραβήξει το αυτί, αφού χωρίς ανοχή και ασυλία στον υπέρμετρο δανεισμό τους τα μπατίρικα συγκροτήματα και οι μηχανισμοί λεηλασίας που έστησαν επί δεκαετίες, ποδηγετώντας την εξουσία και την κοινωνία και παραπληροφορώντας τους πολίτες, θα ήταν ήδη τουμπανιασμένοι στην άκρη του δρόμου»...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: