12.12.14

Στην «καρδιά» της Ευρώπης το θέμα των γερμανικών οφειλών...

 
ΦΩΤΟ...
Στην «καρδιά» της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, ήρθε το ζήτημα των γερμανικών οφειλών.
Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα βρέθηκε στο Βέλγιο, έπειτα από...

σχετική πρόσκληση του Μανώλη Γλέζου.
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς αναφέρθηκε στις προσπάθειες των Ελλήνων ευρωβουλευτών και τόνισε ότι η υπόθεση έχει πλέον διεθνοποιηθεί.


«Είμαστε ανυποχώρητοι στον αγώνα για τη δικαίωση της Θυσίας του ελληνικού λαού και τη διεκδίκηση των εθνικών μας δικαίων», τόνισε  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογράμμισε δε την ανάγκη κλιμάκωσης της πίεσης εντός κι εκτός Ελλάδας, με την κινητοποίηση του συνόλου των δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας και τη συνεργασία με γερμανικά κινήματα και οργανώσεις, που υποστηρίζουν τον αγώνα διεκδίκησης.

Ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι ο αγώνας μας δεν στρέφεται κατά του γερμανικού λαού αλλά αποσκοπεί στην απόδοση δικαιοσύνης.


Ο ίδιος ενημέρωσε τα μέλη της αποστολής για τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις του και τους στόχους που έχει θέσει.

Μάλιστα, ο κ. Γλέζος είχε συνεργασία με την αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της οποίας έγινε αποτίμηση της μέχρι σήμερα πορείας της διεκδίκησης και σχεδιασμός των επόμενων βημάτων.

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα μαζί με μέλη ενώσεων θυμάτων, πολίτες από μαρτυρικούς δήμους κι εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποίησαν συμβολική εκδήλωση στο Μνημείο των πεσόντων στον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Στόχος ήταν, όπως αναφέρει το Συμβούλιο, να σταλεί μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης των λαών, καταδίκης του ναζισμού και του φασισμού και διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα.

Στην επίσκεψη στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ άλλων συμμετέχουν εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου οι Στέφανος Ληναίος, Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Μανώλης Κατριβάνος, Αγάπη Βασιλειάδη, Γιάννης Δημάκας και Αριστομένης Συγγελάκης.

Επίσης παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Καισαριανής Γιώργος Κοντόσταυλος και Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου Αντώνιος Χωριανόπουλος, ο δημοσιογράφος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Ελληνιάδης και άλλοι.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: