6.12.14

Χημικά και προσαγωγές στην Πάτρα...

Πάτρα ΤΩΡΑ :Δεκάδες προσαγωγές απο την αστυνομία για τα επεισόδια στο κέντρο -Μολότοφ δακρυγόνα και κυνηγητό στους δρόμους - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Δεύτερη κινητοποίηση το απόγευμα



ΒΙΝΤΕΟ...
Ενταση επικράτησε νωρίτερα στην Πάτρα, οταν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για την μνημη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μια ομάδα νεαρών επιτέθηκε με σφεντόνες κατά των ...
αστυνομικών,  επί της οδού Κορίνθου στο ύψος της Πατρέως.

To χρονικό των επεισοδίων στην Πάτρα, από το thebest.gr

13.55 Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο με μερίδα ατόμων που συμμετείχαν πριν λιγο στην πορεία για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου να έχει επιστρέψει στο χώρο του Παραρτήματος.
Σε πολλές προσαγωγές έχει προχωρήσει ήδη η αστυνομία.
13.48 Σε προσαγωγές προχώρησε πριν λίγο στην πλατεία Γεωργίου η αστυνομία.
Επικράτησε αναταραχή με πολίτες να διαμαρτύρονται έντονα για την ενέργεια της αστυνομίας. Δεκάδες διαμαρτυρόμενοι κατευθύνονται ήδη στην Αστυνομική Διεύθυνση όπου έχουν μεταφέρει τους προσαχθέντες.
13.45 Γενικευμένες οι ταραχές στο κέντρο. Άγνωστοι έχουν ανάψει φωτιά σε κάδους. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα. Τα επεισόδια και το κυνηγητό έχει επεκταθεί σε όλους σχεδόν τους κεντρικούς δρόμους με μεγαλύτερη ένταση στη συμβολή της Γούναρη με την Κορίνθου.
13.39 Πεδίο μάχης αυτή την ώρα το κέντρο της Πάτρας στο ύψος της Πατρέως κοντά στη συμβολή με την Κορίνθου. Οι αστυνομικοί κάνουν χρήση δακρυγονων και ακολουθεί κυνηγητό στους γύρω δρόμους. Οι καταστημάρχες κατέβασαν ρολά.
13.24 Άγνωστοι επιτέθηκαν με σφεντόνες και μεταλλικά σφαιρίδια στους αστυνομικούς στο ύψος της Πατρέως.
13.15 Ένταση πριν λίγο στη συγκέντρωση στην οδό Κορίνθου, όταν άγνωστοι που φορούσαν κράνη, αιφνιδίασαν άνδρα που επέβαινε σε μοτοσικλέτα και τον έριξαν στο δρόμο. Πληροφορίες αναφέρουν οτι ο αναβάτης της μοτοσικλέτας ανήκει στις δυνάμεις της τοπικής αστυνομίας.
Έντονη έκανε πριν λίγο την παρουσία της και ομάδα των ΜΑΤ στο σημείο.
Πληροφορίες θέλουν να έχει υποστεί φθορές και σταθμευμένο στην περιοχή αυτοκίνητο.
Αυτή την ώρα ξεκινά η πορεία στο κέντρο της πόλης με τη συμμετοχή τουλάχιστον 800 διαδηλωτών

12.26 Ξεκινά σε λίγη ώρα η πρώτη από τις δυο πορείες που έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο της Πάτρας, στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που πριν έξι χρόνια έπεφτε νεκρός στα Εξάρχεια από τη σφαίρα του όπλου του αστυνομικού Κορκονέα.
Ηδη αυτή την ώρα είναι περίπου 500 άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω απο το Παράρτημα στην οδό Κορίνθου.
Επίκεντρο της διαδήλωσης η ο οποία θα έχει αφετηρία το Παράρτημα στην οδο Κορίνθου και θα συμμετάσχουν συλλογικότητες, αλληλέγγυοι, αντιεξουσιαστές αλλά και νεολαίες κομμάτων.
Για τις 6 απόγευμα έχει προγραμματιστεί μια ακόμη πορεία με αφετηρία το Παράρτημα το οποίο από προχθές είναι και πάλι ανοιχτό μετά την ανακατάληψη που έκανε ομάδα αντιεξουσιαστών.
Το κλίμα είναι έντονα φορτισμένο τις τελευταίες ημέρες λόγω της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος υπήρξε στενός φίλος του Γρηγορόπουλου και ήταν αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία.
Μάλιστα στις σημερινές πορείες θα είναι κυρίαρχη η απαίτηση να ικανοποιηθούν να αιτήματα του Νίκου Ρωμανού για παροχή εκπαιδευτικής άδειας.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας βρίσκεται σε επιφυλακή και έχει ανακαλέσει όλες τις άδειες και τα ρεπό των αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: