9.12.14

Την "τελευταία ζαριά πριν τις εκλογές" βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ...

Την «τελευταία ζαριά πριν τις εκλογές» βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ
Ως "καλοδεχούμενη" αλλά και… τελευταία ζαριά του κυβερνητικού συνασπισμού χαρακτηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ την...
απόφαση για πρόωρη έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Από την Κουμουνδούρου προεξοφλούν ότι η 29η Δεκεμβρίου θα αποτελέσει την «ταφόπλακα» στις όποιες προσπάθειες για εκλογή Προέδρου, καθώς διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι οι απαιτούμενοι 180 βουλευτές στην Τρίτη προσπάθεια βάσει Συντάγματος, δεν πρόκειται να προκύψουν. 

Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας ότι οι 155 ψήφοι που συγκέντρωσε η κυβέρνηση στην ψήφιση του προϋπολογισμού μαζί με τα όποια «μαξιλαράκια» δεν μπορούν να αγγίξουν ούτε κατά προσέγγιση τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών.

«Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου»

Η 25η Ιανουαρίου θεωρείται από την Κουμουνδούρου η ημέρα που θα ανοίξουν οι κάλπες για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, μετά το αδιέξοδο που προεξοφλούν στη διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε αυτό το ύφος κινήθηκε και ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος χθες τόνισε ότι «είναι βέβαιο ότι πάμε σε εκλογές».

Στο στρατόπεδο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα τηλέφωνα πήραν φωτιά μετά την ανακοίνωση της πρόωρης έναρξης των διαδικασιών για τον Πρόεδρο για τις κινήσεις και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο βρισκόταν εδώ και καιρό στο τραπέζι της Κουμουνδούρου. Για αυτό το λόγο και σήμερα συγκαλείται έκτακτα στη Βουλή το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: