7.12.14

Αρχίζουν να καταλαβαίνουν...



Γιάννης Παπαγιάννης

Εμείς από το "S" το είχαμε από πέρσι επισημάνει. Τότε γράφαμε οτι στον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι ...
σημαίνει τρόικα. Δικαιωθήκαμε εναν χρόνο αργότερα, οπότε πλέον το κατάλαβαν. 
Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει έντονος προβληματισμός για όσα συμβαίνουν μεταξύ κυβέρνησης και ελεγκτών. Κι αυτό γιατί τα σενάρια που είχαν επεξεργαστεί δεν ανταποκρίνονται πλέον στην πραγματικότητα.
Ετσι, περιμένουν να δουν τις επόμενες κινήσεις. Ο προβληματισμός εχει να κάνει με το οτι οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εχουν καταλάβει, πέραν της αντιπολίτευσης που κάνουν, οτι εαν η κυβερνηση προσπαθήσει να περάσει τη νεα συμφωνία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, τότε θα δώσει αλλο ενα χαστούκι στην δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου. 
Υπό αυτό το πρίσμα, μόνο τυχαίο δεν είναι οτι ο Πάνος Σκουρλέτης συνέδεσε την όλη διαδικασία με την ανεύρεση των 180 βουλευτών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το πιο σημαντικό όμως είναι οτι για πρώτη φορά τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται οτι το μήνυμα της τρόικα αφορά και αυτούς και γι αυτό, οπως λένε, οι δανειστές εχουν αποφασίσει να μην κάνουν όλα τα χατίρια στον Αντ. Σαμαρά. 
Μέχρι τώρα δεν είχαν καταλάβει οτι σύντομα η στρατηγική του Βερολίνου θα εγκλώβιζε τον ΣΥΡΙΖΑ και μια μελλοντική κυβέρνηση του.

Από τη στήλη "Danger-Διαπλοκές" (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: