11.12.14

Τσίπρας: "Να μη χάσουμε ούτε ένα λεπτό"...

"Να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό" ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τα στελέχη του κόμματός του κατά τη χθεσινή κρίσιμη και...
πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

"Από τώρα πρέπει να προετοιμαζόμαστε ώστε να είμαστε έτοιμοι μετά από ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για την κατάθεση συγκεκριμένων νομοσχεδίων που θα αφορούν στην ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας, τη διαφθορά, το λαθρεμπόριο, τη φοροδιαφυγή, αλλά και το χώρο των μέσων ενημέρωσης".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως "τελικά μια θετική εξέλιξη" την "αναγκαστική για τον Σαμαρά" επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ επεσήμανε πως η εν λόγω επίσπευση έγινε κάτω από το βάρος της λαϊκής δυσαρέσκειας και των αδιεξόδων της κυβερνητικής πολιτικής.

Πρότεινε, μάλιστα, να τεθεί η Πολιτική Γραμματεία σε "διαρκή συνεδρίαση προκειμένου να εκτιμάται καθημερινά η κατάσταση και να υπάρχει παρέμβαση όπου χρειαστεί", ενώ ζήτησε να αναδεικνύεται "το πραγματικό δίλημμα που είναι η συνέχιση της μνημονιακής διακυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Σαμαρά ή η εφαρμογή του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ".

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ως "βέβαιο ότι θα ασκηθούν πιέσεις προς τους βουλευτές ανάμεσα στις ψηφοφορίες" και ζήτησε να δημιουργηθεί ένα κίνημα αντίστασης του λαού στην επιχείρηση εκβιασμού και τρομοκράτησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στη συνεδρίαση έγιναν οι πρώτες συζητήσεις-χωρίς ονόματα-για τα ψηφοδέλτια και την προεκλογική τακτική του κόμματος, ενώ συζητήθηκε και η αναγκαιότητα κοινής στάσης των στελεχών στα κανάλια.

Όπως προκύπτει, τέλος, από τις συζητήσεις στην Κουμουνδούρου, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί περισσότερο και από το αποτέλεσμα των εκλογών, για τη στάση των δανειστών και των αγορών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα. Και για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης ετοιμάζεται πυρετωδώς...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: