4.12.14

Με υπόμνημα η απολογία του δημάρχου Πάτρας...

Με υπόμνημα η απολογία του δημάρχου ΠάτραςΤετράωρη στάση εργασίας στο δήμο...


Στο δικαστικό Μέγαρο καλείται να βρεθεί εκ νέου σήμερα ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, καθώς αρνείται να...
παραδώσει στοιχεία εργαζομένων του δήμου με σχέση ιδιωτικού δικαίου. 

Ο δήμαρχος δεν θα παραστεί ο ίδιος, αλλά θα αποστείλει μέσω των συνηγόρων του, το υπόμνημα που κατέθεσε και στην προανάκριση.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, «ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης έχει κληθεί να παρουσιαστεί στις 4 Δεκέμβρη ενώπιον Πταισματοδίκη, απολογούμενος για την άρνησή του να παραδώσει τους φακέλους των εργαζομένων του Δήμου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου».

Ο δήμαρχος, προστίθεται στην ανακοίνωση, με το βλέμμα στραμμένο στις εκατοντάδες των εργαζομένων και τις οικογένειές τους, δηλώνει πως η Δημοτική Αρχή δεν θα υποχωρήσει και δεν πρόκειται να συμβάλει σε απολύσεις. Θα αντιμετωπίσει μαζί με τους δημότες και τους εργαζόμενους τις απειλές και τις τυχόν ποινές, επειδή δεν συμμορφώνεται με τις αντιλαϊκές υποδείξεις της κυβέρνησης.

Για την Δημοτική Αρχή προτεραιότητα παραμένει:

-Η πλήρης κρατική χρηματοδότηση, για εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων των ΟΤΑ, από τον κρατικό προϋπολογισμό,

-Η ολοκληρωμένη λειτουργία των υπηρεσιών των ΟΤΑ, χωρίς ΣΔΙΤ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ με εργαζόμενους με σταθερή δουλειά με μισθούς και δικαιώματα, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

«Γι' αυτό εναντιωνόμαστε στις απολύσεις μέσω της λεγόμενης αξιολόγησης, γι αυτό στηρίζουμε τους εργαζόμενους στα δικαστήρια που διεκδικούν τη δουλειά τους, γι αυτό αντιμετωπίζουμε ισότιμα τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως των εργασιακών σχέσεων που δουλεύουν στο Δήμο μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Δημαρχείο

Στάση εργασίας πραγματοποιούν απο τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση έξω απο το Δημαρχείο οι Υπάλληλοι του Δήμου Πατρέων. Οι υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τον επανέλεγχο των συμβάσεών τους και την προοπτική αξιολόγησης των δομών στην τοπική αυτοδιοίκηση...
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: