13.12.14

Εξ οικείων το τσιγκέλι...

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC 
Πρέπει να συνεχίσουν οι δυνάμεις που εξασφάλισαν την πρόοδο στην Ελλάδα. Βάλτε όσα θαυμαστικά θέλετε στο τέλος της φράσης. 
Παραγωγός της πάντως υπήρξε ο...
υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας χερ Στάινμαϊερ. Ο οποίος όχι μόνο διακρίνει πρόοδο στην Ελλάδα, αλλά και μας προτείνει να μην διαταράξουμε την πορεία των τολμηρών μεταρρυθμίσεων. Και οι τολμηρές, και οι μεταρρυθμίσεις, επίσης δικής του παραγωγής.
Ο χερ Γιούνκερ πάλι, από τη δική του μεριά, εξέφρασε την πεποίθηση ότι "οι Έλληνες ξέρουν τι σημαίνει ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα". Και ότι δεν θα ήθελε ακραίες δυνάμεις να έρθουν στην εξουσία. Και ότι θα ήθελε γνώριμα πρόσωπα στην Προεδρία. Μας συμβούλεψε έτσι, μετά από μια μεγάλη βόλτα στο τι θέλει και τι δεν θέλει, τι να ψηφίσουμε. Μιλώντας για ακραίες δυνάμεις πάντως δεν εννοεί τους φοροφυγάδες, ούτε τον Πλεύρη.
Ανακατεύονται έτσι στα εσωτερικά κυρίαρχης χώρας; Δίνουν οδηγίες στους Έλληνες να ψηφίσουν έτσι, γιατί αλλιώς βάζουν την αλεπού στο κοτέτσι; Αμφισβητούν εκ των προτέρων την εκλογικά εκφρασμένη θέληση ενός ευρωπαϊκού λαού μιλώντας για καλό και κακό αποτέλεσμα; Μας διαφωτίζουν ακόμα, γιατί εμείς δεν είμαστε σε θέση να το αντιληφθούμε, πώς η ανεργία, η ανέχεια, η διάλυση, η κοινωνική απόγνωση, το μνημονιακό σκοτάδι είναι πρόοδος που χρήζει μάλιστα συνέχειας;
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Θανάση Καρτερού, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: