12.12.14

Μυστικό σχέδιο του Μαξίμου για τον Πρόεδρο εξετάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ...

Μυστικό σχέδιο του Μαξίμου για τον Πρόεδρο εξετάζουν στο ΣΥΡΙΖΑΠού εκτιμούν ότι αποσκοπούν τα σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού...


Φωτιά έχουν πάρει τα "κιτάπια" στην Κουμουνδούρου για τους ελιγμούς του κυβερνητικού συνασπισμού ώστε να μην...
οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και να ανακοπεί η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση. 

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπουν «υποβολείς» του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος πίσω από τις φωνές για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού, ώστε να αποφευχθεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και να πιαστεί «στον ύπνο» ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως σημειώνει κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου, η ρήση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας «αποδεικνύεται από την επόμενη κιόλας ημέρα προφητική. Τα δεκάδες δημοσιεύματα για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, τα οποία ξεκίνησαν από φιλοκυβερνητικές εφημερίδες και μεταφέρθηκαν εντός Κοινοβουλίου από βουλευτές δεν είναι τυχαία». 

Παράλληλα από το ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν ότι η τελευταία κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» ήταν του Λουκά Παπαδήμου, καθιστώντας σαφές ότι αυτή θα ισοδυναμεί με μία νέα δανειακή σύμβαση που θα δεσμεύσει τη χώρα. Αυτό εξάλλου φρόντισε να ξεκαθαρίσει και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος με δηλώσεις του στο Κόκκινο τόνισε ότι «η κυβέρνηση του «ειδικού σκοπού είχε εσωτερικά την μνημονιακή πολιτική. Αυτό είναι το βασικό θέμα. Δηλαδή δεν μπορούμε σήμερα, να μιλάμε με γενικότητες. Όταν ο άλλος είναι άνεργος, δεν είναι πολύ ή λίγο άνεργος. Όταν ο άλλος ζει κάτω από το όριο της φτώχειας δεν ζει πολύ ή λίγο κάτω από το όριο της φτώχειας. Όταν ο άλλος ο νεολαίος δεν έχει μέλλον, ε τότε κάτι θα πρέπει να γίνει»

Κατ’ αυτόν τον τρόπο στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι επιχειρείται υπό τη δαμόκλειο σπάθη της οικονομικής κατάρρευσης και με αιχμή του δόρατος το -21% του χρηματιστηρίου στο τελευταίο τριήμερο να πιεσθούν τόσο ανεξάρτητοι βουλευτές, όσο και πολιτικά κόμματα σε συναίνεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και ορισμό ημερομηνίας εκλογών εντός του 2015. 

Μάλιστα, από την Κουμουνδούρου δεν αποκλείουν, στο «πλάνο» που εκτιμούν ότι απεργάζονται «κέντρα» κοντά στον πρωθυπουργό να βρίσκεται και αντικατάσταση του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, με άλλο πρόσωπο, το οποίο κατά την τρίτη ψηφοφορία θα μπορέσει ενδεχομένως να συμπληρώσει το παζλ και να αποτελέσει δικαιολογία για τυχόν κυβιστήσεις και υπερψήφιση της υποψηφιότητας.

Την ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου επικρατεί ιδιαίτερος προβληματισμός για την κατάσταση της οικονομίας και τη γραμμή σύγκρουσης που επέλεξε ο πρωθυπουργός, επαναφέροντας τα περί bank run και Grexit στο προσκήνιο. 

Κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι «παίζουν στα ζάρια τα πάντα. Το Μαξίμου έχει μπει σε έναν κύκλο αυτοτροφοδοτούμενης καταστροφολογίας σε μία ύστατη προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία και να αποσοβήσει την προσφυγή στις κάλπες που θα σημάνει και το τέλος της»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: