1.12.14

Ντόρα: Εκλογή Προέδρου τώρα...

«Εκλογή Προέδρου τώρα και κάλπες σε οχτώ μήνες» 
Αιχμές για τον τρόπο... διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα, άφησε η Ντόρα Μπακογιάννη στο πρωινό του ΣΚΑΙ. 
Να περάσει η Ελλάδα σε...
επιθετική διαπραγμάτευση και να είναι εκείνη που θα κάνει προτάσεις στην τρόικα, ώστε να κλείσει τώρα το πακέτο και να υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης της Οικονομίας, πρότεινε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.
Η Μπακογιάννη ανεφερε, επισης,  την ανάγκη ευρείας συναίνεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στη Νέα Δημοκρατία, την οποία ευθέως κατηγόρησε για αστοχία σε ορισμένα θέματα και για το γεγονός πως δεν έχει καταστήσει σαφή την ανάγκη να υπάρξει εθνική γραμμή.

Πρότεινε παράλληλα πρόωρες εκλογές, όχι όμως αμέσως, αλλά έπειτα από οκτώ μήνες και αφού πρώτα έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι έχει επέλθει συμφωνία με τους δανειστές σε συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, «ώστε να στείλουμε μήνυμα ενότητας» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η πρώην υπουργός χαρακτήρισε επίσης υπαρκτό τον κίνδυνο του grexit, του να βρεθεί δηλαδή η Ελλάδα έξω από τη ζώνη του ευρώ, ενώ εξέφρασε την άποψη πως η χώρας μας «δεν πρέπει να γίνει το παράδειγμα της ευρωπαϊκής χώρας που κατρακύλησε στον λαϊκισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: