5.12.14

Διερευνούμε τις πιθανότητες να πουλήσουμε το κτίριο της “Ελευθεροτυπίας”...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Η πρώτη προσπάθεια να διερευνήσουμε τις πιθανότητες να πουληθεί το κτίριο της Χ.Κ. Τεγόπουλος στην οδό Μίνωος έγινε. Πήγε...
αρκετά καλά, αλλά όχι όσο θα μπορούσαμε. Και μιλάμε για προσπάθεια που εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς.
Χωρίς να παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες που και αντικειμενικά υπάρχουν (μεγάλο χρονικό διάστημα απραξίας στην υπόθεση, πολλοί συνάδελφοι που δεν παρακολουθούν τι γίνεται, άλλοι που δείχνουν την παραδοσιακή ελληνική αδιαφορία κτλ), πιστεύω ότι κάλλιστα θα μπορούσαμε να έχουμε συγκεντρώσει περισσότερες υπογραφές από τις περίπου 350, που έχουμε αυτή τη στιγμή. Αλλά κι αυτές είναι σημαντικός αριθμός. Νομίζω ότι είναι στο χέρι μας σήμερα, αύριο και μεθαύριο να συγκεντρώσουμε αρκετές ακόμα και η υπόθεση να προχωρήσει.
Για να γίνει αυτό πρέπει να συμβούν δύο τινά. Πρώτον, οι αμελείς συνάδελφοι να κάνουν μια κίνηση που δεν απαιτεί κόπο ούτε τίποτα άλλο. Να συμπληρώσουν την Υπεύθυνη Δήλωση και να μας τη στείλουν. Οι επιμελείς συνάδελφοι να κάνουν μια προσπάθεια παραπάνω. Να ειδοποιήσουν όσους γνωρίζουν ή υποθέτουν ότι δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα (ένα τηλεφώνημα, ένα mail, ένα sms ή μια προσωπική επαφή δεν είναι δύσκολα πράγματα), ώστε να είμαστε όλοι εντάξει με τους εαυτούς μας.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η υπόθεση μας αφορά όλους. Δεν υπάρχουν κάποιοι που θα κερδίσουν κάτι παραπάνω από τους άλλους. Όλοι διεκδικούμε τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις μας. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες να πετύχουμε κάτι, όλοι πρέπει να βοηθήσουμε, όπως μπορούμε. Το λιγότερο -και στοιχειώδες- είναι να συμπληρώσουμε ένα χαρτί. Εννοείται ότι από όλα αυτά εξαιρούνται όσοι δεν θέλουν να γίνει τίποτα για δικούς τους λόγους. Εκτιμώ ότι πρόκειται για καθαρή ανοησία, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο γι’ αυτούς. Δικαίωμά τους. Είναι λίγοι. Οι άλλοι, οι πολλοί, θα προχωρήσουμε.
Οι εκατοντάδες που υπογράψαμε την Υπεύθυνη Δήλωση εκφράζουμε τη βούλησή μας να μην αφήσουμε την υπόθεση να βαλτώσει. Θα κάνουμε όποια προσπάθεια χρειαστεί με την ελπίδα να τελεσφορήσει και να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις μας. Η μοιρολατρία και η αδιαφορία είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Θα τα αφήσουμε στην άκρη και θα προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα. Τουλάχιστον στο τέλος οι πολλοί να έχουμε την ικανοποίηση ότι κάναμε όσα μπορούσαμε και δεν τα αφήσαμε στην τύχη ή σε άλλους, που μπορεί να έχουν διαφορετικές επιδιώξεις.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Αν χρειαστεί, θα κάνουμε και άλλη συγκέντρωση, συνεκτιμώντας ότι μπαίνουμε και σε εορταστική περίοδο.

Ο εκπρόσωπος
Στη Συνέλευση των Πιστωτών
Γιώργος Καρελιάς...
typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: