8.12.14

Θέλουν να "βάλουν χέρι" στις περιουσίες...

Θέλουν να βάλουν χέρι στις περιουσίεςΟι παράλογες και ανάλγητες διαθέσεις των δανειστών αποτυπώνονται ανάγλυφα στο ύφος και το...
περιεχόμενο του e-mail που απέστειλε η τρόικα στην κυβέρνηση τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, ως απάντηση στις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για το κλείσιμο της συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαιτήσεις των πιστωτών περιγράφονται σε 17 αξιώσεις-φωτιά, οι οποίες εξακοντίζονται ακόμη και μέχρι της επιβολής φόρου πολυτελείας στην περιουσία (με βάση το περιουσιολόγιο), ενώ απαιτούν την εκ βάθρων αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος. 

Όπως αποκαλύπτεται στο πολυσέλιδο αγγλικό κείμενο, η τρόικα, με τη συλλογιστική ότι «το δημοσιονομικό κενό του 2015 εκτιμάται στα 2,425 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,773 δισ. ευρώ αφορά τον Προϋπολογισμό και τα 652 εκατ. ευρώ το ασφαλιστικό σύστημα», ζητά:

• Την αύξηση όλων των υπερμειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που σήμερα είναι 6,5% (αφορά τις τουριστικές υπηρεσίες, τα φάρμακα, τις εκδόσεις και τα θέατρα).

• Την κατάργηση της έκπτωσης φόρου στον ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά. Σήμερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σε ορισμένα Κυκλαδονήσια (Μύκονος, Σαντορίνη) προβλέπεται έκπτωση 30% επί των συντελεστών ΦΠΑ (οι συντελεστές είναι τρεις 5%, 9% και 16%).

• Την επιβολή φόρου πολυτελείας στην περιουσία, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για κινητή και ακίνητη, ούτε και ποιο είναι το όριο πλούτου που θα τεθεί.

• Την κατάργηση των 100 δόσεων από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με την ταυτόχρονη καθιέρωση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την υπαγωγή των οφειλετών στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου.

• Την αύξηση του φόρου σε αλκοολούχα ποτά και προϊόντα καπνού.

• Την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών.

• Την ανατροπή της απόφασης για μείωση 30% στην εισφορά αλληλεγγύης. 

• Την επιβολή κατάσχεσης ποσοστού άνω του 25% για μισθούς - συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ (παραμένει το ακατάσχετο) για τους οφειλέτες του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.
Διαβάστε περισσότερα αναλυτικά εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: