11.12.14

Όταν η κοινωνία αφυπνίζεται...

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η έως τα άκρα απεργία πείνας του νεαρού Ρωμανού είχε αίσιο τέλος. Οχι μόνο για την πολύτιμη ζωή του, αλλά και για...
το πανελλήνιο και διεθνές κύμα αλληλεγγύης που πραγματικά «έπνιξε» την κυβέρνηση και την εξανάγκασε να προβεί στην απαραίτητη νομική τροπολογία σε ό,τι αφορά τις άδειες κρατουμένων.

Η μεγάλη περιπέτεια του νεαρού χαιρετίστηκε από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, ξέθαψε από τη λήθη την ευαισθησία, την ανθρωπιά, τη συμπαράσταση σ’ έναν δίκαιο αγώνα. Πολύτιμη παρακαταθήκη για τους εξεγερμένους του μέλλοντος ενάντια στα κυβερνητικά συστήματα που διέπονται από αναλγησία και αυταρχισμό, που θέλουν τους πολίτες υπηκόους. Για όσους επίσης αμφισβητούν τα ψεύδη της εξουσίας και στρέφονται εναντίον του συμβιβασμού, συντρίβοντας την απάθεια, την άνευ όρων αποδοχή και την υποταγή.

Απλοί άνθρωποι, πολιτικά κόμματα, διανοούμενοι, καλλιτέχνες και αναρίθμητοι κοινωνικοί φορείς συνενώθηκαν, πράγμα σπάνιο. Είναι από τα μέγιστα που πέτυχε ο 21χρονος, επιδεικνύοντας ομολογουμένως μια εξαιρετικά σθεναρή στάση απέναντι στους πανίσχυρους μηχανισμούς του κράτους.

Η χθεσινή μέρα ήταν πραγματικά χαρμόσυνη, αφού το ελληνικό Κοινοβούλιο σε μια εξαιρετική στιγμή συναίνεσης και ομοφωνίας ανακοίνωσε απόφαση που έδινε λύση στο αίτημα του απεργού αλλά και στους κρατούμενους που ενώ ήθελαν να σπουδάσουν ο νόμος υψωνόταν σαν τείχος θέτοντας ασφυκτικές προϋποθέσεις.

Φυσικά πρέπει να στηλιτευτεί η θλιβερή εξαίρεση των πρώην βουλευτών του ΛΑΟΣ και νυν της Νέας Δημοκρατίας Αδ. Γεωργιάδη και Θ. Πλεύρη οι οποίοι διαχώρισαν τη θέση τους από το σώμα των Ελλήνων βουλευτών. Για να μετρηθεί το «ύψος» των ανθρώπων και το ήθος τους. Θα τους κρίνει βεβαίως η κοινωνία και η Ιστορία.

Με «βραχιολάκι» ή χωρίς οι κρατούμενοι αποκτούν το δικαίωμα στη γνώση χωρίς νομικά εμπόδια και κυβερνητικές αυθαιρεσίες. Η «επάνοδος» του Ν. Ρωμανού στη ζωή και τη γνώση δείχνει το μεγαλείο της προσωπικότητάς του αλλά και της αλληλεγγύης που απλώθηκε παντού. Μια μεγάλη νίκη για τη βαθιά ανθρώπινη αξία της αλληλεγγύης...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: