1.12.14

Ευχολόγια Χαρδούβελη...

...χωρίς αναφορά στην ουσία της "διαπραγμάτευσης"...


Σημαντική πρόοδο βλέπει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές σε δήλωσή του ο υπ.Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, χωρίς ωστόσο...
να κάνει καμία αναφορά στα επικείμενα οδυνηρά μέτρα τα οποία ζητά η τρόικα ώστε να επιτευχθεί συμφωνία.

«Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, έχουν κλείσει αρκετά ζητήματα και εργαζόμαστε για να κλείσουν και τα υπόλοιπα, ανέφερε».

Ο Γκ.Χαρδούβελης προβλέπει «εκτόξευση» της οικονομίας μετά την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, από την Προύσα Βουλή ωστόσο για να λήξει η αβεβαιότητα.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις είπε ότι οι περισσότερες έχουν γίνει και βρισκόμαστε πλέον στην ουρά της πραγματοποίησής τους, καθώς έχουν δρομολογηθεί μια σειρά όπως η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, η δημιουργία θυρίδας εξαγωγών κλπ.

Μιλώντας για το τραπεζικό σύστημα είπε, μεταξύ άλλων, ότι μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των τεστ αντοχής θα πρέπει να εστιάσουν πλέον την προσοχή τους στο βασικό έργο τους που είναι η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην πολιτική σταθερότητα και στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων σε όλα τα επίπεδα για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια εξόδου από την κρίση...
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: