6.12.14

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες ...

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, στα βόρεια, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου όπου πιθανόν τοπικά να είναι ισχυρές και...
στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 13 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (έως τους 16 βαθμούς στην Ήπειρο), 17 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες, 13 έως 21 βαθμούς στην Κρήτη, 16 έως 19 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά μετά το μεσημέρι στα νοτιοδυτικά νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ, με εξαίρεση το Βόρειο Αιγαίο όπου θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες ισχυροί 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, αλλά και βαθμιαία βελτίωση. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις βορειότερες περιοχές, κατά περιόδους ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου είναι πιθανό μέχρι το απόγευμα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ στα νότια θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με παροδικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη βόρεια Κρήτη 2 με 3 υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και
η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: