4.12.14

ΗΠΑ: Πιθανό κρούσμα του ιού έμπολα στην Ατλάντα...

ΗΠΑ: Πιθανό κρούσμα του ιού έμπολα στην Ατλάντα Ένας Αμερικανός εργαζόμενος στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης που βρισκόταν στη δυτική Αφρική και ενδέχεται να...
έχει εκτεθεί στον ιό Έμπολα μεταφέρθηκε στο Emory University Hospital στην Ατλάντα, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου την Τετάρτη.
ΗΠΑ: Πιθανό κρούσμα του ιού έμπολα στην Ατλάντα 
Ο ασθενής θα πρέπει να εξεταστεί και θα παρακολουθείται για πιθανά σημάδια μόλυνσης. Το νοσοκομείο δεν έδωσε πληροφορίες για τον χρόνο άφιξης του ασθενούς ούτε τα στοιχεία του «από σεβασμό της ιδιωτικής ζωής και σύμφωνα με τις επιθυμίες του ασθενούς».

Η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα αφότου Αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών Υγείας όρισαν 35 νοσοκομεία σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου και του Emory University Hospital, ως κέντρα θεραπείας από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα.

Στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα αντιμετωπίστηκαν οι περιπτώσεις των δύο πρώτων Αμερικανών οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον Έμπολα, ενώ εργάζονταν στη δυτική Αφρική, η οποία αντιμετωπίζει τη χειρότερη επιδημία Έμπολα που έχει καταγραφεί ποτέ με 17.111 ύποπτα ή πιθανά κρούσματα στη Γουινέα, Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε και 6.055 θανάτους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας...
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: