3.12.14

Μαζικό το μαθητικό συλλαλητήριο ...


 
ΦΩΤΟ...
Σε νέα κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας συναντιούνται σήμερα οι μαθητές. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας και...
στη Λάρισα, στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.
Ενημέρωση - φωτογραφίες από @dromografos:

12:25 Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από Προπύλαια και κατευθύνεται στο Σύνταγμα:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Η Συντονιστική Επιτροπή μαθητών από 5μελή και 15μελή Μαθητικά Συμβούλια της Αττικής καλεί σε μαζική συμμετοχή, για να διεκδικήσουν ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει.
Αιχμή των αιτημάτων τους που έχουν ακουστεί όλο το τελευταίο διάστημα μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας είναι η αντίθεση στην «τράπεζα θεμάτων» και στο «νέο λύκειο», το σχολείο των πιο σκληρών ταξικών φραγμών και ανισοτήτων. Απαιτούν οι εξετάσεις να έχουν αποκλειστικά ενδοσχολικό - προαγωγικό χαρακτήρα και να γίνονται με ευθύνη των εκπαιδευτικών. Οι μαθητές αντιδρούν «στα εξαντλητικά ωράρια, τα φροντιστήρια και τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις», ζητούν μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη των αναγκών σε καθηγητές, πετρέλαιο για θέρμανση σε όλα τα σχολεία, ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των οικογενειών τους για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης.
Ζητούν, επίσης, κάλυψη των αναγκών σε βιβλία, σε ασφαλείς μεταφορές, σε σίτιση με έκτακτο κονδύλι στους δήμους, ώστε να εξασφαλιστεί ένα γεύμα στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος για όλους τους μαθητές, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
Απαιτούν, παράλληλα, να σταματήσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων που αποφασίζουν οι μαθητές.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ, σε συνεργασία με τους γονείς και τις μαθητικές κοινότητες, να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών, και να αποτρέψουν αυταρχικές ενέργειες που μπορεί να εκδηλωθούν, αναφέρεται στη σελίδα της ΟΛΜΕ.
  alfavita.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: