6.12.14

Έξι χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη...

Πορεία και συγκέντρωση στη μνήμη του Αλέξη. 
Έξι χρόνια συμπληρώνονται από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που έπεσε νεκρός από την σφαίρα του αστυνομικού, Επαμεινώνδα Κορκονέα. Πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για την ημέρα μνήμης, για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, για τους χιλιάδες νέους που διεκδικούν τη ζωή με οδηγό τα ...
όνειρά τους. 
Με φορτισμένο το κλίμα θα πραγματοποιηθούν οι  δύο διαδηλώσεις σήμερα στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την καταστολή των ΜΑΤ, με την οποία έρχονται αντιμέτωποι φοιτητές και μαθητές όταν βγαίνουν στους δρόμους, αλλά και κάθε κλάδος εργαζομένων όταν διεκδικεί. 
Τα μαθητικά συμβούλια και οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σήμερα στη 13:00 στα Προπύλαια, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο και μια απάντηση κόντρα στην απαγόρευση συναθροίσεων που έχει επιβάλει η ΕΛ.ΑΣ. από χθες λόγω της επίσκεψης Νταβούτογλου και η οποία λήγει σήμερα στις 15:00.
Η Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας και οι «Αναρχικοί-Αναρχικές, Αντιφασίστες-Αντιφασίστριες» καλούν στις 18:00. Η αρχική συγκέντρωση θα γίνει στα Προπύλαια. 
Σε αστυνομικό κλοιό θα συνεχίζει να βρίσκεται το κέντρο καθώς με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται «για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία».  
Έντονο το κλίμα αστυνομοκρατίας, αφού o αριθμός των αστυνομικών που θα συμμετάσχουν αναμένεται να φτάσει τις 18 χιλιάδες, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Και σήμερα, Σάββατο, θα κλείσουν οι σταθμοί του μετρό: Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Κατεχάκη από τις 11:00 μέχρι νεωτέρας, ενώ δεν  αποκλείεται να κλείσουν και οι σταθμοί σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο. Σε ισχύ βρίσκονται οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 
Στις 12:00 θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στην Καμάρα της Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα, ενώ κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει προτρέψει την κυβερνητική πλευρά «να μη φλερτάρει με την ιδέα να στηθεί σκηνικό έντασης με αφορμή την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, αλλά και την επέτειο της δολοφονίας του  Γρηγορόπουλου. Επισήμανε ότι θα πρόκειται για «ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι», συστήνοντας οι χειρισμοί της κυβέρνησης να είναι τέτοιοι ώστε να μην οδηγούν στην ένταση. 
Τέλος, σε κατάληψη του σέρβερ του Πανεπιστημίου Αθηνών προχώρησαν φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής, μετά την απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου τους, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό και διαμαρτυρόμενοι για το νέο λοκ-άουτ.  «Όσο η κυβέρνηση και το κράτος συνεχίζουν την εκδικητική τους στάση απέναντι στον Νίκο Ρωμανό, όσο ο Φορτσάκης και οι πρυτανικές αρχές κρατούν τις σχολές κλειστές στους φοιτητές και τους εργαζόμενους με lock out, το δίκτυο τους θα είναι πεσμένο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: