4.12.14

Μπαλτάκος ψαρεύει, Σταύρος κυνηγάει…

«Σκεφτείτε τι έχει να γίνει όσο πλησιάζουν οι κρίσιμες αναμετρήσεις»…

Αρχίζουν να κινούνται τα πράγματα με μεγαλύτερες ταχύτητες ενόψει προεδρικής εκλογής και εκλογών. Δείτε τη γενική εικόνα που...
προκύπτει το τελευταίο σαρανταοχτάωρο. Ο του Μαξίμου Μπαλτάκος ανακοινώνει την ίδρυση νέου, αμιγώς δεξιού κατά δήλωσή του, κόμματος. Ο του Ποταμιού Σταύρος ενημερώνει τηλεοπτικώς για τις θέσεις του εφ' όλης της ύλης. Και ο των επενδυτών Πόλσον ακυρώνει τα επενδυτικά του σχέδια για την Ελλάδα μέχρις ότου πειστεί ο άνθρωπος ότι έχουμε πολιτική σταθερότητα.

Κινούνται συνεπώς τα πράγματα. Και ποιος, ποιος, ποιος θα φαγωθεί δεν χρειάζεται σοφία. Για την ώρα ζητούνται... ψηφοδεείς για την εκλογή Προέδρου. Ο Μπαλτάκος καλείται να ψαρέψει μεταξύ των αμιγώς δεξιών. Ο Σταύρος δηλώνει ότι πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος, ψαρεύει δηλαδή κι αυτός ό,τι τσιμπήσει. Και ο Πόλσον μηχανότρατα. Δεν πρόκειται, λέει, να επενδύσει στην Ελλάδα μέχρι να εκλεγεί Πρόεδρος. Θέλει πολιτική σταθερότητα, άρα να παραμείνει η σημερινή κυβέρνηση μέχρι τον Ιούνιο του 2016, όπως εντέλλεται.

Εντάξει, ας μην πάρουν φωτιά οι σεναριογράφοι. Δεν πρόκειται για κάποια συνωμοσία. Ο καθένας εφ' ω ετάχθη, δεν χρειάζονται διαταγές. Ο Μπαλτάκος γυρίζει την πλάτη του με εμπιστοσύνη στον Σαμαρά και ανοίγει την αγκαλιά στους αμιγείς. Ο Σταύρος γυρίζει την πλάτη του στην κυβέρνηση -είναι κακή, λέει, αλλά πρέπει να αλλάξει, όχι να φύγει!- και κυνηγάει στα κεραμίδια εκείνα τα ζωντανά που κάνουν νιάου-νιάου. Και ο Πόλσεν απλώνει το χέρι στην κυβέρνηση με τον τρόπο που αυτός ξέρει: No Samaras, no money.

Ας ξεχωρίσουμε πάντως το Ποτάμι. Κάνει ομολογουμένως την καλύτερη δουλειά απ' όλους. Ορίστε: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διπρόσωπος. Είναι επίσης και παράλογος. Σοβαροί αριστεροί εύχονται να μην κερδίσει αυτοδυναμία, γιατί αμφιβάλλουν αν μπορεί να κυβερνήσει. Η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα παλιά χωράφια που θέλουν όργωμα. Με τον Σαμαρά όμως είχε μια ειλικρινή συζήτηση και τον είδε ανήσυχο από τις πιέσεις της τρόικας. Όλα αυτά μαζί και ταυτοχρόνως στον Πρετεντέρη από τον Θεοδωράκη.

Και είμαστε ακόμα στην αρχή. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει όσο πλησιάζουν οι κρίσιμες αναμετρήσεις. Συνεπώς οπλιστείτε με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία. Και: Όποιος αναζητά στην αριστερή Οδύσσεια όχι μόνο το ωραίο ταξίδι, αλλά και την Ιθάκη, καλό είναι να μην περιφρονεί τα όπλα του Πολυμήχανου...

Θανάσης Καρτερός

Δεν υπάρχουν σχόλια: