17.12.14

Παπαδημούλης προς Ολι Ρεν: «Πώς σχολιάζετε την εκστρατεία φόβου ...

Παπαδημούλης στον Όλι Ρεν: Αναπτύσσεται μια προπαγάνδα... 
...εναντίον της πιθανής εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ;» ...
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και απευθυνόμενος στον πρώην...
Επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και το Ευρώ και νυν Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Όλι Ρεν, είπε τα εξής: «Κύριε Ρεν αυτές τις μέρες αναπτύσσεται μια κινδυνολογία και μια προπαγάνδα ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πιθανότατα επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα θα σημαίνει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και μια μεγάλη καταστροφή για την ίδια την Ευρωζώνη. Πώς σχολιάζετε αυτή την εκστρατεία φόβου;»
Από την πλευρά του, ο Όλι Ρεν απάντησε: «Ευχαριστώ για την ερώτηση κύριε Παπαδημούλη. Η Ελλάδα είχε κάποιες δυσκολίες στο παρελθόν, τώρα πάλι αυτές αυξάνονται. Δεν έχω καμία διάθεση παρέμβασης στην εσωτερική σας πολιτική και στα εσωτερικά πολιτικά σας πράγματα, όμως καταλαβαίνω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας είναι δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτό νομίζω ότι μετράει και αυτό είναι το βασικό στοιχείο. Επίσης, κατανοώ ότι είναι μεγάλο το βάρος του χρέους, θα πρέπει να προχωρήσει λοιπόν σε μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα, κοιτώντας τι θα γίνει και με τα δάνεια που επίσης προχωρούν, όχι αντλώντας αναγκαστικά από κεφάλαια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: