4.12.14

Νέα αίτηση για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών από τον Νίκο Ρωμανό...

Ο Νίκος Ρωμανός 
Σε επικοινωνία της «Εφ.Συν.» αργά το βράδυ της Τετάρτης με τον Γιώργο Ρωμανό, ενημερωθήκαμε ότι ο Νίκος Ρωμανός θα υποβάλει σήμερα το πρωί, μέσω του δικηγόρου του, νέα αίτηση για παροχή εκπαιδευτικής άδειας.
Με...
αυτόν τον τρόπο θα ζητηθεί εκ νέου η γνωμοδότηση του ειδικού ανακριτή Τρομοκρατίας, ο οποίος την πρώτη φορά είχε αρνηθεί να δώσει τη συναίνεσή του. Αυτή, άλλωστε, η άρνηση είναι καθοριστική στην υπόθεση, αφού είναι δεσμευτική για τα μέλη του Συμβουλίου.
Την ίδια ώρα, η κατάσταση της υγείας του 21χρονου κρατούμενου, που συνεχίζει τον αγώνα του διανύοντας την 24η μέρα απεργίας πείνας, επιδεινώνεται δραματικά.
Πόντιος Πιλάτος ο Χαράλαμπος Αθανασίου
Ο υπουργός Δικαιοσύνης νίπτει τας χείρας τους, ισχυριζόμενος ότι ορθώς απερρίφθη η αίτηση του Νίκου Ρωμανού και θα φέρει στη Βουλή διάταξη για εξ αποστάσεως σπουδές των κρατουμένων, όπως στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο
«Και ο Θεός να κατέβαινε, δεν μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα με βάση το ισχύον καθεστώς, ο Ρωμανός δεν μπορεί να πάρει άδεια», είπε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Αθανασίου.
Ωστόσο νομικές πηγές τονίζουν ότι το θέμα περιπλέκεται, καθώς ο Ρωμανός είναι μεν υπόδικος (έχει μπροστά του ακόμη δύο δίκες) με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά το πρώτο δικαστήριο που τον καταδίκασε για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης έχει αποφανθεί ότι δεν είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης. «Υπάρχει εκκρεμοδικία», τονίζουν οι ίδιες πηγές. «Δεν μπορεί να δικαστεί για την ίδια κατηγορία, συνεπώς τα επόμενα δικαστήρια δεν μπορεί παρά να είναι αθωωτικά».
Τι θα προβλέπει η διάταξη
Η διάταξη που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους κρατούμενους έχουν διπλή ιδιότητα, καταδίκου και υποδίκου, όπως ο Νίκος Ρωμανός, να σπουδάζουν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Αφού υπάρξει συνεννόηση με τον υπουργό Παιδείας και όταν υπογραφεί και από το υπουργείο Οικονομικών και φυσικά, αν στο μεταξύ ο Ρωμανός δεν έχει πεθάνει, θα προβλέπει την ηλεκτρονική παρακολούθηση των μαθημάτων ή δι' αλληλογραφίας στο πρότυπο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. «Θα του παραχωρηθούν δωρεάν τα βιβλία, θα διαβάζει και θα δίνει εξετάσεις στη φυλακή με την παρουσία καθηγητή, ενώ αν έχει κάποιες απορίες, θα μπορεί να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τους καθηγητές του», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Οσον αφορά τα δύο εργαστήρια της σχολής του (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μονάδων Υγείας στο ΤΕΙ Πειραιά), που είναι υποχρεωτικά, για το ένα θα έχει τη δυνατότητα να παραδώσει εργασία αντί της παρακολούθησης, ενώ για το δεύτερο θα του χορηγηθεί δωρεάν ηλεκτρονικός υπολογιστής και θα σταλεί μέσα στη φυλακή βοηθός από το ΤΕΙ για να τον εκπαιδεύσει. 
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: