14.12.14

Δεν τους συμφέρει να μείνουν...



Γιάννης Παπαγιάννης

Μερικοί που μάλλον δεν έχουν κατανοήσει τη σύγχρονη ιστορία του τόπου, πιστεύουν οτι, εάν η συγκυβέρνηση κατορθώσει να εξασφαλίσει τους 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τότε ειναι πιθανό να αλλάξει το κλίμα.
Κι όμως...
το ακριβώς αντίθετο θα γίνει. Οσο περισσότερο μείνει στην εξουσία η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τόσο τα κόμματα αυτά θα διαλύονται. 
Είναι τέτοια η κόπωση της κοινωνίας, που ο δημοσκοπικός κατήφορος θα είναι μεγάλος. Με δεδομένη την πολιτική που πρεπει να ακολουθήσουν λόγω της τρόικας, οχι μονο δεν θα είνσαι σε θέση να αλλάξουν το κλίμα, αλλά συνεχώς θα χάνουν ψηφοφόρους, είτε προς τα αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε προς τα δεξιά, τη Χρυσή Αυγη και άλλα κόμματα. 
Υπό αυτή την έννοια, μάλλον προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές μέσα στον Φεβρουάριο, αλλά να μείνουν κι άλλο στην κυβέρνηση Σαμαράς και Βενιζέλος.
Και αυτό γιατί θα φθείρονται συνεχώς και θα φάνει αυτοί όλο το... χαστούκι των μέτρων της τρόικας. Ως αποτελεσμα, οταν θα γίνουν εκλογές, θα βρίσκονται σε φάση ολοκληρωτικής διάλυσης, ενώ ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός δεν θα αναγκαστεί να πάρει δύσκολα μέτρα, αφού αυτό θα έχει ήδη γίνει από Σαμαρά - Βενιζέλο.

Από τη στήλη "Danger-Διαπλοκές"(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: