12.12.14

Ο ισραηλινός Τύπος για την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα...

Σπεύδουν να τονίσουν ευθύς εξ αρχής τα ρεπορτάζ ότι δεν υπήρξε ούτε τραυματισμός, ούτε υλικές ζημιές από τους πυροβολισμούς προς την κατεύθυνση της πρεσβείας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού ΥΠΕΞ, Παρασκευή πρωί "έπεσαν"...
15 πυροβολισμοί προς τη ισραηλινή Πρεσβεία στην Αθήνα από αυτόματο όπλο, οι αρχές της Πρεσβείας συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές για το συμβάν έχοντας αποκλείσει τους γύρω δρόμους.

Η «Haaretz» τονίζει πως εάν πράγματι αποδειχτεί ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση θα είναι η πρώτη σοβαρή επίθεση κατά ισραηλινής πρεσβείας από την επίθεση του 2002 στο Νέο Δελχί, η οποία αποδίδεται σε Ιρανούς πράκτορες.

Η «Jerusalem Post» δίνει τις πληροφορίες που έχει  ελληνική αστυνομία,  οι πυροβολισμοί φέρεται να προέρχονται από καλάσνικοφ και πως οι επιτιθέμενοι ήταν πάνω σε μηχανή.

Η συντηρητική εφημερίδα σημειώνει ότι η Ελλάδα θεωρείται από καιρό εστία αντι-ισραηλινών αισθημάτων λόγω της συμπάθειας για τον αγώνα των Παλαιστινίων.

Κατά το παρελθόν η ελληνική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει σε πολίτες της να συμμετάσχουν σε στολίσκους που σκοπό έχουν να "σπάσουν" τον ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ στη Γάζα.

Η "Times of Israel" τονίζει ότι η σημερινή επίθεση έρχεται δυο ημέρες μετά τον θάνατο Παλαιστίνιου αξιωματούχου έπειτα από συμπλοκή με ισραηλινούς στρατιώτες στην Δυτική Όχθη.

Σημειώνει η  εφημερίδα ότι υπάρχει ισχυρή καταδίκη στην Ελλάδα των ισραηλινών πρακτικών σε Γάζα και Δυτική Όχθη και πως γίνονται πολλές διαδηλώσεις στη χώρα μας υπέρ των Παλαιστινίων...
stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: