17.12.14

Βενιζέλος : Συναίνεση για τον Πρόεδρο και μετά βλέπουμε…

Την ανάγκη συναίνεσης πρότεινε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενόψει της ψηφοφορίας για...
την ανάδειξη προέδρου της δημοκρατίας.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε χαρακτηριστικά «Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι διαδικασία συναίνεσης δεν είναι μηχανισμός πόλωσης και τεχνητής πρόκλησης εκλογών. Σε μια τόσο κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία πρέπει η διαδικασία να ξαναποκτήσει τα θεσμικά χαρακτηριστικά της». 

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε «Η προεδρική πλειοψηφία δεν ταυτίζεται εξ ορισμού με την κυβερνητική πλειοψηφία . Η πρόταση δεν απευθύνεται μόνον ή κυρίως σε ανεξάρτητους βουλευτές. Μας έχουν απαντήσει δεν μας ενδιαφέρει τίποτε εκλογές τώρα. Αυτή η απλή και τόσο εύκολη θέση ισχύει και μετά τη δύσκολη διαπραγμάτευση. Δεν βλέπουν την ανάγκη για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης....»

Ωστόσο μια φράση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε διάφορες ερμηνείες. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφού σημείωσε την ανάγκη να εκλεγεί συναινετικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε « μετά ανάλογα με τις συνθήκες βλέπουμε πως θα πορευτεί η χώρα». Στην συνέχεια πρόσθεσε «Περιμένω μέχρι τον τρίτο γύρο την ανταπόκριση κομμάτων και βουλευτών σε μία προσέγγιση που συνδέει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη διαπραγμάτευση και είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε όλα, ας δούμε την ανταπόκριση. Θέλουμε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας , οι εκλογές είναι βλαπτικές αλλά δεν τις φοβόμαστε και προεκλογικά και μετεκλογικά θα λειτουργήσουμε ως δύναμη σταθερότητας για αυτό έχει σημασία η ενότητα του χώρου»

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας «Ποιοι είναι αυτοί, που διεκδικούν να αναλάβουν την επόμενη ημέρα; Σεβόμαστε όλοι μας τη δίμηνη τεχνική παράταση; Να ολοκληρώσουμε την τελευταία αναθεώρηση του προγράμματος; Θα ψηφίσουμε με συνευθύνη τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις; Θα ολοκληρώσουμε τη συμφωνία για τη νέα πιστωτική γραμμή; Θα ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις για το χρέος; Δυστυχώς δεν υπάρχει απάντηση, υπάρχει μια συνεχής παλινδρόμηση, παλικαράδικες δηλώσεις για διαγραφή χρέους, κλείνουν το μάτι ότι εντάξει θα τα βρούμε;»...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: