14.12.14

"Ανεξάρτητο" υπουργείο Οικονομικών απαιτεί η τρόικα...



Με εντολή Τόμσεν...
Την απαίτηση της τρόικα για 100% εφαρμογή των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η κυβέρνηση με το δεύτερο μνημόνιο το 2012,  αποτυπώνει έγγραφο που έστειλαν οι δανειστές, ως συνοδευτικό...
υλικό στο αίτημα της Ελλάδας για δίμηνη παράταση του μνημονίου, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής».
Στο έγγραφο η τρόικα αφήνει ανοιχτά όλα τα θέματα (αυξήσεις ΦΠΑ, συμπληρωματικά μέτρα, αλλαγή της ρύθμισης για τις 100 δόσεις κ.α), θίγει όμως για πρώτη φορά και με κατηγορηματικό τρόπο την ανάγκη να δημιουργηθεί ...ανεξάρτητος οργανισμός εσόδων στα πρότυπα του αμερικανικού IRS με ξεχωριστή δομή από το Υπουργείο Οικονομικών και ανεξάρτητο διοικητικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, «με αυτόν τον τρόπο οι ξένοι θέλουν να καταστήσουν γνωστές τις ενστάσεις τους για τη λειτουργία της δήθεν ‘ανεξάρτητης Γραμματείας Εσόδων’ και την αποτελεσματικότητα της διοίκησης του Υπουργείου Οικονομικών στο σκέλος των εσόδων»
Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει σημαντικά την αυτονομία και τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης. Υπάρχει συμφωνία επί της αρχής για την ίδρυση Οργανισμού Διαχείρισης φορολογικών εσόδων με την κατάλληλη αυτονομία από το υπουργείο οικονομικών. Ο Οργανισμός θα διοικείται από το διοικητικό συμβούλιο το οποίο αναπτύσσει και εγκρίνει τη στρατηγική για τους ανθρώπινους πόρους και τον προϋπολογισμό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: