3.12.14

Γόρδιος δεσμός κυβέρνησης - τρόικας...

Η κυβέρνηση ζητεί προεκλογικές διευκολύνσεις από την τρόικα, δηλαδή ρουσφέτι!

Μονότονα και αποπροσανατολιστικά οι...
κυβερνητικοί προπαγανδιστές εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διαθέτει Plan B και τον καλούν να το αποκαλύψει, ισχυριζόμενοι ότι το πρόγραμμά του δεν θα γίνει αποδεκτό από τους πιστωτές και αναπόδραστα... θα 'ρθει η καταστροφή. Η αλήθεια, όμως, αποκαλύπτεται διαφορετική. Η ίδια η κυβέρνηση στα mail που έχει απευθύνει -ικετευτικά...- προς τους πιστωτές όχι μόνον υποχωρεί από τις περιβόητες "κόκκινες γραμμές" της, αλλά δεσμεύεται ότι θα υποχωρήσει και σε άλλα μείζονα ζητήματα, "αν κριθεί αναγκαίο", αργότερα εντός του έτους.

Το κυβερνητικό Plan B αφορά μέτρα που προσβάλλουν οριζόντια, κατά μέτωπο, την κοινωνία, όπως η κατάργηση της έκπτωσης του 30% για την εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης, που είχε τεθεί ως έκτακτο και έχει μετατραπεί σε τακτικό φορολογικό μέτρο. Ανάλογες οδυνηρές εκπλήξεις επιφυλάσσει π.χ. για τον ΦΠΑ στα νησιά, ενώ έπεται η συνέχεια με το ασφαλιστικό. Όσο μαθαίνουμε και αποκρυπτογραφούμε το περιεχόμενο των μυστικών mail, τόσο διαπιστώνουμε ότι στα ψιλά γράμματα κρύβεται όχι μόνον η εμπέδωση, αλλά και η επέκταση του καθεστώτος της μνημονιακής λιτότητας. Το Plan B της κυβέρνησης είναι η επόμενη σελίδα του Plan A!

Η κυβέρνηση ζητεί προεκλογικές διευκολύνσεις από την τρόικα, δηλαδή ρουσφέτι! Δεσμεύεται για μέτρα που θα εφαρμοστούν μετεκλογικά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και, εν όψει αυτής της προσφοράς, επιδιώκει εμμέσως πολιτική στήριξη. Θυσιάζει κοινωνικές κατακτήσεις για να κερδίσει την προσωρινή εύνοια των πιστωτών.

Πρόκειται για γνωστό παλαιοκομματικό παιχνίδι εις βάρος του λαού. Για την τακτική των τετελεσμένων, ώστε να καταστεί δυσχερέστερη η εφαρμογή της λαϊκής εντολής για τη δημοκρατική ανατροπή και την ακύρωση του Μνημονίου της λιτότητας. Πρόκειται για άλλο ένα τέχνασμα που επιβεβαιώνει τη διευρυνόμενη κρίση νομιμοποίησης, πολιτικής και ηθικής. Γεγονός που καθιστά επιβεβλημένη και αναγκαία την προσφυγή στις εκλογές, διότι διαφορετικά αναπαράγεται η πολιτική κρίση και μεγαλώνει η πολιτική αποσταθεροποίηση. Κι όταν λέμε πολιτική αποσταθεροποίηση δεν εννοούμε την καταρράκωση του κύρους της χρεοκοπημένης κυβέρνησης, αλλά το γεγονός ότι ο Σαμαράς, γαντζωμένος στην εξουσία, μετέρχεται κάθε μέσο για να αποφύγει τη λαϊκή κρίση.

Οι πιστωτές ολοένα και περισσότερο συνειδητοποιούν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είναι πολιτικά έκθετη και δεν μπορεί να υποστηρίξει μια συμφωνία στη βάση των μνημονιακών δεσμεύσεών της. Πόσο μάλλον μια συμφωνία με νέες οδυνηρές δεσμεύσεις, που θα συνοδεύουν την περιβόητη πιστοληπτική γραμμή. Ποιος θα κόψει αυτόν τον πολιτικό γόρδιο δεσμό;...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: