15.12.14

«Ευτυχές το Νέο Έτος» για την ΕΡΤ;...



Συνεχίζονται οι διεργασίες για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. Η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας επιταχύνει...
τις εξελίξεις για την επανασύσταση της ΕΡΤ, μεταξύ των απολυμένων εργαζομένων και στελεχών της εταιρείας και των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Η μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ σε όλες τις συχνότητες με το σύνολο των προγραμμάτων της (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ERT World, ΝΕΤ FM, Δεύτερο, Τρίτο, Kosmos, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, Φιλία FM, και τα ραδιοφωνικά προγράμματα της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας) είναι απόλυτη προτεραιότητα για το ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση. Με βάση τη δέσμευση του προέδρου του κόμματος, Α. Τσιπρα θα επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στην ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τον αγώνα των απολυμένων, που θα έχουν ρόλο μετέπειτα στη λήψη των αποφάσεων.

Όμως οι πρώτες 24ωρες είναι καθοριστικές για να επανέλθει σε νόμιμη λειτουργία η ΕΡΤ ΑΕ. Έτσι μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης θα πρέπει ν να ψηφιστούν δύο νόμοι. Ο πρώτος θα καταργεί ρητά τη ΝΕΡΙΤ ΑΕ και όσες πράξεις έχουν προέλθει από τη λειτουργίας της. Ο δεύτερος θα επαναφέρει σε ισχύ τον ιδρυτικό Νόμο της ΕΡΤ 1730/ 1997 και τις περισσότερες τροποποιήσεις του, με εξαίρεση ίσως εκείνη που θεωρεί την εταιρεία ως ΔΕΚΟ. Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θα καταθέσει ένα νέο νόμο, οποίος θα βάζει τις βάσεις για τη λειτουργία μιας καλύτερης ΕΡΤ. Ο αρμόδιος υπουργός ΜΜΕ θα ορίσει μια νέα διοίκηση προσωρινού χαρακτήρα η οποία θα έχει ως αποστολή της να επαναπροσδιορίσει τη λειτουργία του φορέα. Ορισμένα από τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης έχουν βρεθεί και είναι στελέχη των προηγούμενων διοικήσεων τα οποία έφεραν εντυπωσιακά αποτελέσματα στη λειτουργία της και την υπερασπίστηκαν όταν μπήκε λουκέτο και άνθρωποι της ΕΡΤ που παρέμειναν εκτός ΝΕΡΙΤ και διαθέτουν τεχνογνωσία. Ουδείς από τους γενικούς διευθυντές, διευθυντές, τομεάρχες της ΝΕΡΙΤ θα διατηρήσει τις διευθυντικές του θέσεις, όμως θα παραμείνουν στο φορέα, ως εργαζόμενοι με την προϋπόθεση πως βρίσκονταν στην ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013.
typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: