1.12.14

Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται να κυβερνήσει...


Την κύρια ευθύνη για την οικονομική κρίση, την έχει η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή...
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και υπουργός Εξωτερικών Μάστιμο Ντ΄ Αλέμα δήλωσε πως έχει φτάσει η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική δύναμη που κατέχει, να κυβερνήσει.
«Αν ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να κυβερνήσει-κάτι το οποίο προσωπικά εύχομαι, διότι ένα κόμμα με τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να θέσει...
ως στόχο τη διακυβέρνηση-πρέπει να κινηθεί ρεαλιστικά και πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν θέσεις που μπορεί να αποδειχθούν μη επιζήμιες. Αν θέλει, θα μπορούσα να εργαστώ και ως σύμβουλός του» είπε σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών".

Ο ιταλός πολιτικός τάσσεται υπέρ του διαλόγου όλης της Αριστεράς, ενώ σε ό,τι αφορά τη γένεση της κρίσης θεωρεί ότι η κύρια ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

«Πιστεύω ότι στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία το 2012 να αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας, αλλά έλειψε η αναγκαία πολιτική βούληση. Και αυτό δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος, κάθε άλλο. Θεωρώ ότι αν είχε υπάρξει αυτή η βούληση, το ΠΑΣΟΚ θα στήριζε μια τέτοια κυβερνητική εμπειρία» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: