4.12.14

Ετοιμάζουν τις παραιτήσεις τους Σιμόπουλος και Κοκκόρης...

Ετοιμάζουν τις παραιτήσεις τους Σιμόπουλος και ΚοκκόρηςΟι δύο γενικοί γραμματείς μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν παραιτηθεί για να μπορούν να...
είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. Το ερώτημα της κ. Καρακόλη και η έναρξη εκστρατείας της κ. Ευθυμίου


Τις παραιτήσεις τους ετοιμάζουν οι γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης Στράτος Σιμόπουλος και Παναγιώτης Κοκκόρης, εν όψει της 17ης Δεκεμβρίου, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα, βάσει του νόμου, να συμμετάσχουν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος έχει ήδη δηλώσει και δημοσίως την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης στις επόμενες εκλογές και είχε τονίσει ότι βάσει του νόμου για να έχει αυτό το δικαίωμα θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του ως τις 17 Δεκεμβρίου.

Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κοκκόρης, αν και ακόμη κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το αν θα είναι ή όχι υποψήφιος, αναμένεται τελικώς να είναι μέσα στη γαλάζια λίστα για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην ίδια εκλογική περιφέρεια. Κάτι που έτσι κι αλλιώς αποτελεί πλέον… παράδοση για το ψηφοδέλτιο Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ.

Ήδη στη γαλάζια παράταξη εξετάζουν όλα τα «κωλύματα» που πιθανώς θα είχαν κάποια στελέχη του κόμματος για να συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές και ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για τη διευθέτησή τους.

Ερωτηματικό παραμένει το τι θα κάνει η αναπληρώτρια γενική γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Οικονομικών, Μάγδα Καρακόλη, εφόσον θελήσει τελικώς να είναι υποψήφια και πάλι στην ίδια εκλογική περιφέρεια με τους δύο συναδέλφους της στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Καρακόλη δε χρειάζεται να παραιτηθεί από τη θέση της, καθώς δεν θα έχει πρόβλημα εκλογιμότητας. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που δίνουν αντίθετη ερμηνεία. Επίσης, η ίδια δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τη θέση της, αλλά ότι τα τοπικά γαλάζια στελέχη θα την ήθελαν υποψήφια στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Τουλάχιστον τα ηγετικά στελέχη της τοπικής ΝΔ, αυτήν την πρόθεση εξέφραζαν, με δεδομένο μάλιστα ότι υπάρχει και έλλειψη γυναικείων υποψηφιοτήτων.

Μια ακόμη γυναίκα που έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή της να είναι υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης είναι η κ. Άννα Ευθυμίου. Η ίδια έχει ξεκινήσει από νωρίς την προετοιμασία του εδάφους για την υποψηφιότητά της και μάλιστα σε πρόσφατη ανάρτησή της στο facebook φαίνεται ότι έχει αρχίσει τις πρώτες πολιτικές τοποθετήσεις. «Πρέπει να μπουν από την κυβέρνηση κόκκινες γραμμές στο ασφαλιστικό. Πάνω από όλα προέχει η προστασία των χαμηλοσυνταξιούχων! Καμία μείωση των εισοδηματικών κριτηρίων για το ΕΚΑΣ και καμία μείωση στην κατώτατη σύνταξη», είναι το μήνυμά της...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: