11.12.14

Πως το ΥΓΡΟ ΠΥΡ καίει τους συγγραφείς/εκπαιδευτικούς που το "εκμεταλλεύονται", και...

... γιατί κατηγορούν τους μαθητές τους που δείχνουν απέχθεια στην Ιστορία...

euro-crimes.blogspot

Ήταν μια παρουσίαση βιβλίου αλλιώτικη απ ΄τις άλλες .
Το σύγγραμμα αφορούσε  μελέτη για το Υγρό Πυρ , το υπερ-όπλο το οποίο για αιώνες έσπερνε τον τρόμο στους εχθρούς του Βυζαντίου.
Που είναι το παράξενο στην ιστορία για να...
αποτελεί "θέμα"ανάρτησης?
Κατ , αρχάς ο...
χώρος. 
Ζεστός φιλόξενος και οικονομικός μεν, καφενείο-μπαρ που σέρβιρε ρακές, δε.
Να προστεθεί και ο ανενεργός εξαερισμός που δεν απομάκρυνε  το ντουμάνι από την  τσιγαρίλα των εκπαιδευτικών  και μη  (που έδιναν το καλό παράδειγμα στους ελάχιστους μικρούς μαθητές, και νήπια που συνόδευαν  οι ... κηδεμόνες).
Η πρώτη προλογίστρια  ονόματι  Χριστίνα δηλούσα εκπαιδευτικός-δημοσιογράφος,  στη προσπάθειά της να αναδείξει την (μελλοντική) χρησιμότητα του βιβλίου, μας ενημέρωσε ότι: οι μαθητές συλλήβδην έχουν ΑΠΕΧΘΕΙΑ για το μάθημα της ιστορίας και  τα ανιαρά σχολικά εγχειρίδια. Προσπάθησε υπερβολικά  να πείσει το κοινό (δηλαδή τους συναδέλφους της), ότι για όλα φταίνε τα παιδιά.
Ο επόμενος 33 χρονος βαρύγδουπος προλογιστής, ο Γεώργιος,  συγγραφέας, υποψήφιος διδάκτορας Λαογραφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.λ.π, απεδείχθη ...πρωτότυπος. 
Αντί να "διαφημίσει" το έργο του συνομήλικου παρακαθήμενου, έμμεσα το σαμποτάρισε διακωμωδώντας τους βυζαντινούς και βυζαντιλόγ-ι-ους. 
Η αντιδεοντολογική συμπεριφορά του συνεχίστηκε ακόμα κι όταν έλαβε το μικρόφωνο το πρόσωπο της βραδιάς, κάνοντας έκδηλες γκριμάτσες όταν τα λεγόμενά του, τον έβρισκαν ασύμφωνο (κάποιος πρέπει να του μιλήσει για την Γλώσσα του Σώματος).
Ευτυχώς ο συγγραφέας  Κωνσταντίνος Καρατόλιος, "ακούστηκε" συμπαθής, και έδειξε πως δεν έχει καβαλήσει ακόμα το καλάμι, σαν μερικούς μερικούς (ομοτράπεζους). 
Το έργο του είναι ένα ακόμα λιθαράκι στην εκπαιδευτική προσπάθεια ελαχίστων να υπενθυμίσουν ότι οι προγονοί μας Ρωμαίοι η Βυζαντινοί, είχαν αναπτύξει τεχνολογίες αιχμής. 
Δυστυχώς σε αντίθεση με τους Νεοέλληνες,  το μοναδικό τους  κατορθώμα είναι να εξελίξουν τις ...αθρόες εισαγωγές οπλικών συστημάτων, που κοινό παρανομαστή έχουν την ΜΙΖΑ.
Για την ιστορία ακολουθεί η ανακοίνωση που είδαμε στο www.lesvosnews.net

Στις 10 Δεκεμβρίου 2014 στον "Δίαυλο", (Λαδάδικα 30, Μυτιλήνη) στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της β' έκδοσης του βιβλίου του Κωνσταντίνου Καρατόλιου, εκπαιδευτικού, ιστορικού με ειδίκευση τη βυζαντινή ιστορία "Το Υγρόν Πυρ και η Συμβολή του στη Βυζαντινή Ισχύ". Ομιλητές, εκτός από τον συγγραφέα, θα είναι ο Γεώργιος Τυρίκος- Εργάς, συγγραφέας, υποψήφιος διδάκτορας Λαογραφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Χριστίνα Βογιάννη, εκπαιδευτικός, δημοσιογράφος.
Το υγρό πυρ ήταν ένα όπλο το οποίο για αιώνες έσπερνε τον τρόμο στους εχθρούς του Βυζαντίου. Στην παρούσα μελέτη δίνεται έμφαση στις βυζαντινές πηγές, δεν παραλείπεται όμως να περιληφθεί και η οπτική γωνία των λαών που είχαν την ατυχία να έρθουν σε επαφή με το όπλο αυτό ως εχθροί του Βυζαντίου. Παρέχεται ακόμη μια επισκόπηση των πορισμάτων άλλων επιστημών, όπως η Φυσική και η Χημεία, που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της σύστασης του μείγματος. Ο συγγραφέας, ακολουθεί μεν την επιστημονική μεθοδολογία, καταφέρνει όμως να δημιουργήσει ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί εύκολα και από έναν μη μυημένο αναγνώστη.
Το βιβλίο περιέχει πλούσιο εικονογραφικό υλικό. Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εμφάνιση της δεύτερης έκδοσής του στα ελληνικά. Έχει ήδη κυκλοφορήσει στα αγγλικά, ενώ μεταφράσεις του ετοιμάζονται για τα ιταλικά και τα ρώσικα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: