1.12.14

Πεταλωτής: Η μεγαλή Δημοκρατική Παράταξη ουδεμία σχέση έχει με την σημερινή διαδικασία...

petalotis
Σαφέστατα ο καθένας έχει τις απόψεις του περί Δημοκρατίας,ΠΑΣΟΚ, Παράταξης, διαδικασιών, προσώπων πρώην, νυν και μελλόντων.
Ο καθένας έχει τη δική του οπτική (αν και...
με την παρούσα θολότητα και ρευστότητα μάλλον για διαίσθηση περισσότερο μιλάμε), τις δικές του εμπειρίες και κίνητρα. Όλα σεβαστά και κατανοητά.
Η τελευταία όμως απόπειρα για τεκμηρίωση της μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ σε Δημοκρατική Παράταξη, χρησιμοποιώντας αποστροφές των λόγων του Ανδρέα και του Γιώργου Παπανδρέου όταν πολύ σωστά ακόμη και στις εποχές της «παντοδυναμίας» του Κινήματος αναφερόταν στην ανάγκη για συγκλίσεις αναφερόμενοι στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη , η οποία όμως ουδεμία σχέση έχει με την σημερινή διαδικασία .
Η συγκρότηση δημοκρατικής παράταξης προυποθέτει πολιτική δουλειά, σύγκλιση ουσίας σε πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο, στόχους και συγκεκριμένες συγκρούσεις με συντηρητικές απόψεις, πολιτικές, πρακτικές και συμφέροντα.
Και σε μια τέτοια διαδικασία αυτονόητα θα είμασταν όλοι μαζί.
Η απλή συμφωνία όμως , σε επίπεδο μικρόκοσμου, με μετρημένα στα δάχτυλα πρόσωπα, άλλα αξιόλογα και άλλα στην καλύτερη περίπτωση αδιάφορα, χωρίς πολιτικό διακύβευμα, μόνον δημιουργία Δημοκρατικής Παράταξης δεν είναι. Απλώς είναι ακόμη μια ονομασία μετά την Ελιά .
Όσοι λοιπόν κάνουν συγκολλήσεις και ασκούνται σε διαρκείς τακτικισμούς, ας είναι πιο προσεκτικοί κι ας μην αυτοαπαξιώνονται στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να υπάρξουν μέσα απο «τεκμηριώσεις» που προκαλούν γέλιο, διαρροές που επίσης προκαλούν και κριτική για » ανόητο κομματικό πατριωτισμό» όσων αρνούνται στοιχειωδώς να συμμεριστούν απόψεις και τακτικές που αφανίζουν ολοταχώς ό,τι απόμεινε στο ΠΑΣΟΚ.
Να σεβαστούμε τουλάχιστον αυτόν τον κόσμο που αρνείται να ταυτιστεί με την δεξιά, αλλά και δεν προσχωρεί στις «αριστερές» λαικιστικές σειρήνες, τουλάχιστον με την ίδια ευκολία που οι εκ του κομματικού άμβωνος ομιλούντες συγκρίνουν την «σοβαρή στάση» του πολιτικού σιωπηλού Καραμανλή με την «αδιανόητη και καταστροφική για τη χώρα» στάση του Παπανδρέου , ο οποίος τολμά και μιλά.
Οι νέοκοποι δε του εγχειρήματος αυτού, οι περισσότεροι απο τους οποίους
ήταν πάντα συμπλεγματικά διακείμενοι προς το ΠΑΣΟΚ, είναι και αυτοί που φέρνοντας το «νέο» στο «φθαρμένο» χώρο μας, δίνουν ρεσιτάλ ύβρεων.

Και μια επίκαιρη παρατήρηση . “Οταν ο κ. Σαμαράς παραλαμβάνων το χρυσό κλειδί της πόλης του Ναυπλίου εν μέσω πολλών λυρισμών, μήπως μπερδεύτηκε και είπε «η μοίρα έφερε να είμαι πρωθυπουργός στην πιο κρίσιμη για τη χώρα περίοδο εδω και δεκαετίες», αντί να πει ότι η μοίρα της χώρας τον έφερε να είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πιο κρίσιμη περίοδο και επι τρία χρόνια φερόταν πρωτοφανώς ανεύθυνα …

Δεν υπάρχουν σχόλια: