4.12.14

Πληθαίνουν οι φωνές για εκλογές, αν …

pasok 


Μπορεί στην Χαριλάου Τρικούπη να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι ουδέποτε υπήρξε και ούτε τώρα υπάρχει “plan B” για την χώρα, στο ΠΑΣΟΚ όμως φαίνεται ότι ...
πληθαίνουν οι εισηγήσεις για … “plan B” και άνοιγμα του δρόμου για εκλογές. Διότι μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ζητά ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, εκτιμώντας από το εξωτερικό ότι θα βρεθεί λύση στη διαπραγμάτευση στον βαθμό που το μέτωπο στο εσωτερικό θα είναι αρραγές, και άρα επιχειρώντας να ‘χρεώσει’ στον ΣΥΡΙΖΑ τυχόν αντίθετη εξέλιξη, οι βουλευτές όμως στέλνουν συνεχώς μηνύματα ότι έχουν φτάσει στα όριά τους, βάζοντας εμμέσως τις δικές τους κόκκινες γραμμές για το τι μπορούν να ψηφίσουν. Κάποιοι, δε, όπως και άλλα στελέχη του κόμματος, αρχίζουν ήδη και ψελλίζουν την εναλλακτική των εκλογών.
Και αν ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, εμφανίζεται «πιο αισιόδοξος από τους προηγούμενους μήνες» όταν ρωτάται για τη δυνατότητα να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τίποτα δεν διασφαλίζει ότι θα φτάσουμε εκεί, αν δεν κλείσει η συμφωνία με την τρόικα. «Αν δεν υπάρξει συμφωνία, πρέπει να πάμε σε εκλογές και πριν από την προεδρική εκλογή», δηλώνει δημόσια πια ο βουλευτής Ιωαννίνων του κόμματος Μιχάλης Κασσής, προειδοποιώντας εν μέσω ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων με την τρόικα ότι δεν είναι δυνατό να αναθεωρηθούν πράγματα στο πλαίσιο του προϋπολογισμού και εκτιμώντας ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να ψηφίσει νέα μέτρα.
«Είναι δυνατόν τη στιγμή ακριβώς που συζητιέται ο προϋπολογισμός στη Βουλή κάποιος να πάρει προκαταβολικά μέτρα;», αναρωτήθηκε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Καρύδης, σχολιάζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν έχει σχέση με την κοινή λογική και επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι «δεν μπορούμε να πάμε σε παράλογες και υπερβολικές απαιτήσεις».
Με την ανησυχία στο ΠΑΣΟΚ να χτυπάει «κόκκινο» δεδομένου ότι οι βουλευτές στο τελευταίο συντονιστικό της «πράσινης» ΚΟ συμφώνησαν στα μέτρα που περιλαμβάνονται στο ελληνικό mail προς την τρόικα, διαμηνύοντας όμως ότι δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πέραν αυτών, αναζητείται λύση στην διαπραγμάτευση. Στόχος είναι η συμφωνία να κλείσει και οι εκλογές να αποφευχθούν. Αν όμως αυτό δεν συμβεί, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Η ευκολία με την οποία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη λένε ότι αν ζητήσουν επιπλέον μέτρα οι δανειστές, θα επέλθει ρήξη, αποδεικνύει με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι στο πίσω μέρος του μυαλού τους είναι πάντα οι εκλογές. Οι σχετικές εισηγήσεις άλλωστε, είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, με το σκεπτικό ορισμένων «βενιζελικών» τότε ότι ένας εκλογικός αιφνιδιασμός δεν θα επέτρεπε στον Γιώργο Παπανδρέου να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: