9.12.14

Ζητείται Πρόεδρος: Τα πρόσωπα που ακούγονται...

  
Σαμαράς-Βενιζέλος, είχαν ενημερώσει τους Μέρκελ, Γιούνκερ και Μοσκοβισί, για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής...
Δεν θα προχωρήσει σε διάγγελμα σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Αυτό σημαίνει ότι προς το παρόν το πρόσωπο που θα προτείνουν από κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έχει βρεθεί ακόμη. Αυτή ...
μπορεί να γίνει έως τις 11 Δεκέμβρη. Γι’ αυτό ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα δει σήμερα κιόλας τον πρωθυπουργό. Στο παρασκήνιο της συνάντησης φυσικά η ονοματολογία φουντώνει.

Η απόφαση για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής ελήφθη από τους Σαμαρά - Βενιζέλο τη Δευτέρα, σε συνάντηση που δεν είχε ανακοινωθεί από πριν, και ακολούθησε τη συμφωνία στο Eurogroup για δίμηνη παράταση του Μνημονίου. Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, οι δυο κυβερνητικοί εταίροι είχαν ενημερώσει τους Μέρκελ, Γιούνκερ και Μοσκοβισί, ώστε να αποφύγουν αντιδράσεις λόγω του αιφνιδιασμού. Σήμερα θα τα ξαναπούν αναζητώντας το πρόσωπο που από κοινού θα προτείνουν.
 

  Ζητείται Πρόεδρος
 
Στην προς συζήτηση λίστα εκτός από πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται επίσης προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, των γραμμάτων και των τεχνών.

Στο τραπέζι βρίσκεται το όνομα του πρώην Επιτρόπου Σταύρου Δήμα που μάλιστα θεωρείται και το φαβορί. Στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι πολύ καλές πιθανότητες θα είχε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος, ωστόσο, έχει αναλάβει επίτροπος. Κατά διαστήματα επανέρχεται το όνομα του Φώτη Κουβέλη και τις τελευταίες ώρες προστέθηκε κι αυτό του Αλέκου Παπαδόπουλου.

Τα ονόματα εκτός πολιτικής που «κυκλοφορούν» είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του "Ελεύθερου Τύπου", του καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλου, του δικαστή Βασίλη Σκουρή, του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, του ευρωπαίου Διαμεσολαβητή Νικηφόρου Διαμαντούρου του καθηγητή, σερ Βασίλειου Μαρκεζίνη. Εχουν ακουστεί επίσης ονόματα όπως η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης, η Μαρία Δαμανάκη.

Επίσης, βουλευτές και εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, με δημόσιες παρεμβάσεις τους έχουν προτείνει τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, τον Γιώργο Σουφλιά, τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον Πέτρο Μολυβιάτη, το συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο, τον Βασίλη Βασιλικό, τη Μαριέττα Γιαννάκου και τον Παρασκευά Αυγερινό.

Τέλος το όνομα της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη δεν έφυγε ποτέ από το προσκήνιο. Την πρόταση έκανε μεταξύ άλλων δημόσια ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, το όνομά της τέθηκε χθες στη συζήτηση των Σαμαρά και Βενιζέλου για την περίπτωση που καταλήξουν σε μη πολιτική υποψηφιότητα.


πηγη tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: