3.12.14

Σκουρλέτης: Πολιτική λύση για τον Ρωμανό...

Σκουρλέτης: Πολιτική λύση για τον Ρωμανό
Πολιτική λύση μέσα στις επόμενες ώρες, προκειμένου να μην ισχύσει η άδικη  δικαστική απόφαση για το Νίκο Ρωμανό, ζήτησε ο εκπρόσωπος Tύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Real fm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.
«Νομίζω ότι...
είναι μία άδικη απόφαση αυτή του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά που χαρακτηρίζεται από ένα πλεόνασμα σκληρότητας. Θεωρώ ότι χωρίς να χάνουμε χρόνο θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις που τελικά να αναγνωρίζουν στον Ρωμανό το δικαίωμα του να συμμετάσχει στις εξετάσεις από τη στιγμή μάλιστα που προηγουμένως να αναγνωρίστηκε το δικαίωμα να δώσει εξετάσεις, να περάσει κάπου. Αλλιώς, θα μιλάμε για μια υποκρισία».
Στην επισήμανση αν λέγοντας «άλλες λύσεις» εννοεί την εκπαίδευση εξ αποστάσεως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Εννοώ πολιτικές λύσεις ώστε να μην ισχύσει αυτή η άδικη και σκληρή απόφαση». Και πρόσθεσε: «Καλώ να αναζητήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα προσφορότερους τρόπους έτσι ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα συμμετοχής του στις εξετάσεις για να παρακολουθήσει τις σπουδές του. Είμαι απόλυτα σαφής».
«Η δημοκρατία το μόνο που δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζεται είναι από εκδικητικότητα. Σ’ αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε. Οι νόμοι είναι νόμοι και οι νόμοι προβλέπουν τη δυνατότητα κάποιου να παρακολουθεί τις σπουδές του, να συμμετέχει στις εξετάσεις. Αλλιώς να του αρνιόντουσαν τη δυνατότητα να δώσει εξετάσεις. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να συζητάμε και να συζητάμε. Ο,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει τις αμέσως επόμενες ώρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.
«Ο κ. Σαμαράς οδηγείται σε μία νέα πολιτική ταπείνωση»
Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και την εξέλιξή της ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε «Νομίζω ότι η τρόικα χαρακτηρίζεται από μία συνέπεια στη σκληρότητά της. Δεν συνιστά μία καινούργια στάση, απλώς θεωρώ ότι με έναν ψυχρό τρόπο, υποστηρίζουν πράγματα τα οποία ήταν γνωστά και στην κυβέρνηση και είχαν κατά καιρούς ακουστεί. Θα έλεγα ότι είχαν προσυμφωνηθεί.
Και σημείωσε: «Δηλαδή, όλα αυτά τα θέματα τα οποία τίθενται στα τελευταία e-mail, ήταν ζητήματα τα οποία είχαν τεθεί πάνω στο τραπέζι. Συνιστούν δεσμεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα στο πλαίσιο του μνημονιακού προγράμματος. Δεν πέφτουν για πρώτη φορά. Ο κ. Σαμαράς είχε βεβαίως την ψευδαίσθηση ότι με ικεσίες θα μπορούσε να επιτύχει την επιείκεια της τρόικας. Οδηγείται τελικά για άλλη μια φορά σε μία νέα πολιτική ταπείνωση ο ίδιος. Και διαπιστώνει, φαντάζομαι να τα έχει καταλάβει, τα αδιέξοδα αυτής της στρατηγικής και τακτικής που ακολούθησε όλα τα προηγούμενα χρόνια».
Στην ερώτηση αν εκτίμησή του είναι ότι θα κλείσει αυτή η διαπραγμάτευση ή θα οδηγηθούμε σε παράταση του μνημονίου ο κ. Σκουρλέτης απάντησε: «Και το ένα και το άλλο δεν έχουν καμία σχέση με τα περί εξόδου από το μνημόνιο. Και το ένα και το άλλο είναι συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής. Και προσέξτε να δείτε τώρα, κατατίθεται ένας προϋπολογισμός ο οποίος κυριολεκτικά είναι στον αέρα, διότι δεν έχει ενσωματώσει όλα αυτά τα οποία συζητούνται αυτή τη στιγμή με την τρόικα, τα οποία μεταφράζονται σε νέα μέτρα. Αρα τι θα κάνει ο κ. πρωθυπουργός; Θα τα πάει αυτά αργότερα για ψήφιση ή για μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου την οποία θα προσπαθήσει να την αξιοποιήσει για να εκβιάσει τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου στην ψηφοφορία για τους 180;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: