3.12.14

Και το Λασίθι θέλει συνέδριο ΠΑΣΟΚ...

pasok 

Κάθε μέρα και μία νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ τάσσεται στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου και ζητά συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. 
Σήμερα, είναι η σειρά της Νομαρχιακής Λασιθίου, γενέτειρας του πρώην γραμματέα του κόμματος, Μιχάλη Καρχιμάκη.
Ολόκληρη η...
ανακοίνωση της ΝΕ Λασιθίου ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:
Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΛΑΣΙΘΙΟΥ στη συνεδρίαση της στις 2/12/2014 με αίσθημα ευθύνης απέναντι:
- στη κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα και τους πολίτες
- στην Ιστορία του Κινήματος και με σεβασμό στη κοινωνική βάση που το στηρίζει, διαπιστώνει ότι:
1) Η εσωστρέφεια και η συνεχιζόμενη εκλογική συρρίκνωση όπως εκφράστηκε εκλογικά στις Εθνικές εκλογές του 2012 και στις Ευρωεκλογές του 2014 οφείλονται κύρια στις επιλογές που έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται. Η Κίνηση των 58, η δημιουργία της Ελιάς και τώρα το στήσιμο της ΔΗΠΑΡ, με κινήσεις κορυφής και συμφωνίες μακριά από τις αγωνίες της κοινωνίας, χωρίς να ερωτηθούν τα μέλη και οι φίλοι μας, με τα όργανα του Κινήματος να μην λειτουργούν ουσιαστικά, έχουν οδηγήσει το Κίνημα μας σε οριακό σημείο.
Δεν υπήρξε διάλογος για ποιο λόγο πρέπει να προχωρήσομε στη δημιουργία ενός άλλου πολιτικού φορέα. Δεν υπήρξε διάλογος για ποιο λόγο πρέπει να συμμετέχει το Κίνημα ως συνιστώσα σε άλλο φορέα.Για τη Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΛΑΣΙΘΙΟΥ είναι άλλο η ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς και άλλο το ΠΑΣΟΚ ως συνιστώσα ενός άλλου πολιτικού φορέα.
2) Οι εκλογικές επιτυχίες της Παράταξης σε μαζικούς φορείς , Ομοσπονδίες στέλνουν το μήνυμα ότι ο προοδευτικός χώρος εξακολουθεί να έχει παρουσία και με προϋποθέσεις μπορεί να εκφράσει και πάλι αξιόπιστα τους πολίτες και να οδηγήσει τη χώρα σε πορεία ανάπτυξης και να δώσει ελπίδα στο λαό.
Σήμερα οι πολίτες περιμένουν από εμάς να προχωρήσει το Κίνημά μας σε αλλαγή πολιτικής, που σημαίνει ότι η Κυβερνητική συνεργασία με τη Δεξιά πρέπει να τελειώσει άμεσα και οριστικά.
Το Κίνημά μας πρέπει να αρνηθεί τη ταύτισή του με τον Ιστορικό και Φυσικό του αντίπαλο που είναι η Δεξιά. Το Κίνημά μας πρέπει να σεβαστεί την Ιστορία του και τη Προσφορά του στη Πατρίδα και στο λαό.
Ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία , δημοκρατία, αλληλεγγύη, αξιοκρατία, ισονομία, ισοπολιτεία, για κράτος δικαίου είναι επίκαιρος, διαρκής και διαχρονικά το Κίνημα μας ήταν στη πρώτη γραμμή.
Το Κίνημά μας έχει την ευθύνη να απαντήσει αξιόπιστα στην αγωνία των πολιτών για όλα τα ζητήματα, γιατί δεν έχουν αντοχές και απαιτούν δίκαιη κατανομή των βαρών.
Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΛΑΣΙΘΙΟΥ με συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τη λυτρωτική και απελευθερωτική πρόταση για Διεξαγωγή Έκτακτου Ανοικτού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, όπου θα συζητηθούν ΟΛΑ (πολιτικές, ιδεολογικό στίγμα , προτεραιότητες, σχέδιο εξόδου της χώρας με προοδευτικό πρόσημο, μεταρρυθμίσεις) και Εκλογή Νέων Οργάνων από Ανοικτό Μητρώο Μελών.
Είναι η ΜΟΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ που μπορεί να ενώσει δυνάμεις- προοδευτικές, πατριωτικές- μεταρρυθμιστικές, και να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στη Πατρίδα και στο λαό.
Σήμερα μέσα από ένα ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ πρέπει να χτίσομε την ιδεολογική μας ταυτότητα που έχασε το Κίνημά μας μέσα από τη Κυβερνητική συνεργασία με τη Δεξιά.
Ως Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΛΑΣΙΘΙΟΥ δεν συμμετέχομε σε διαδικασίες ή Συνέδριο άλλου πολιτικού φορέα (ΔΗΠΑΡ), ούτε ακυρώνομε την Ιστορία και του αγώνες μας.
Η Βάση έχει το δικαίωμα και μπορεί να δώσει τη λύση.
Τα μέλη και οι φίλοι είναι παράγοντες σταθεροποίησης. Είναι η τελευταία ευκαιρία για την ανασύνταξη και την αναγέννηση του Κινήματος, για να μπορέσει ξανά να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις και να μην έχει μικρό και συμπληρωματικό ρόλο, προκειμένου κάποιοι να απολαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις
ΤΩΡΑ είναι η ώρα για ένα Νέο Δημοκρατικό Προοδευτικό Συμμετοχικό Ξεκίνημα για τη Πατρίδα και το Λαό, ενάντια στα κάθε λογής κατεστημένα.
Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: