11.12.14

Επέστρεψε ο δάσκαλος για το μαθητή με λευχαιμία...

Επέστρεψε ο δάσκαλος για το μαθητή με λευχαιμία"Το παιδί είναι πλέον πολύ χαρούμενο. Επέστρεψε το χαμόγελο στα χείλη του… Του είπα ότι θα...
συνεχίσει να κάνει τα μαθήματά του και χάρηκε πάρα πολύ… Ευχαριστούμε όλους για το ενδιαφέρον…", είπε στον Ελεύθερο Τύπο ο πατέρας του μικρού παιδιού από τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, το οποίο πάσχει από λευχαιμία και παρακολουθεί τα μαθήματα σε κατ’ οίκον παραδόσεις από δάσκαλο.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης θέλησε, τηρώντας αυστηρά το γράμμα του νόμου, να στερήσει από το μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη το δικαίωμα στη μάθηση.

«Μου τηλεφώνησαν από την αρμόδια διεύθυνση και μου είπαν ότι το θέμα λύθηκε. Ο δάσκαλος θα συνεχίσει να έρχεται στο σπίτι για τα μαθήματα του παιδιού. Χάρηκα πάρα πολύ. Όλο το χωριό και όλα τα ΜΜΕ στάθηκαν στο πλευρό μας», είπε ο πατέρας, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Το παιδί αρρώστησε από λευχαιμία εφέτος το καλοκαίρι. Μέχρι τον Ιούνιο, πήγαινε κανονικά σχολείο. Από τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε τα κατ’ οίκον μαθήματα.

«Οι γιατροί μας λένε πότε μπορεί να κάνει μάθημα. Δίνει σκληρό αγώνα και, όταν τα λευκά αιμοσφαίρια πέφτουν τραγικά, δεν μπορεί να κάνει μάθημα. Επικοινώνησα με το διευθυντή του σχολείου και συμφωνήσαμε να έρχεται ο δάσκαλος μόνο όταν το παιδί είναι σε θέση να παρακολουθήσει το μάθημα», πρόσθεσε ο πατέρας.

Ευτυχής για την αίσια κατάληξη, την οποία, όμως, περιμένει να δει και στην πράξη, είναι ο εκπρόσωπος των γονέων του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη, Βάιος Τάτσικας, ο οποίος ανέδειξε το θέμα. «Μου τηλεφώνησαν συνεργάτες του κ. Λοβέρδου. Με ενημέρωσαν ότι το θέμα λύθηκε και πως ο δάσκαλος δεν θα φύγει από το σχολείο μας και θα συνεχίσει να παραδίδει κατ’ οίκον μάθημα στο παιδί με τη λευχαιμία. Είμαστε ακόμη σε επιφυλακή. Περιμένουμε να το δούμε και γραπτώς», είπε στον Ελεύθερο Τύπο...
Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: