16.12.14

Επιχείρηση συγκάληψης της δράσης των νεοναζί...

Η πρωτοβουλία δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος καταγγέλλει προσπάθεια των διωκτικών μηχανισμών "να κλείσουν όσες υποθέσεις είναι ανοιχτές και...
να συγκαλύψουν την εγκληματική δράση" της Χρυσής Αυγής. Όπως επισημαίνει η Πρωτοβουλία κραυγαλέα περίπτωση συγκάλυψης είναι πως η δικογραφία για την επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη στις 10 Ιούλη 2013 από τάγμα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης υπό την ηγεσία του Λαγού και του Μίχου στάλθηκε στο αρχείο αγνώστων δραστών.


Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Λαγός έχει αναγνωριστεί από τους μάρτυρες ως ο επικεφαλής της επίθεσης, ενώ και από τα μηνύματα στο κινητό του προκύπτει η συμμετοχή του: "Πλάκα, πλάκα, το συνεργείο είχε δουλειά, 50 μηχανάκια, χα", του γράφει ένας χρυσαυγίτης στο κινητό, ενώ άλλος γράφει "Δηλαδή τους αλλάξατε τα λάδια και τους γρασάρατε;". Επιπλέον η αστυνομία κατέγραψε τις πινακίδες από ορισμένα μιχανάκια αλλά και από το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση, το οποίο ανήκε σε εταιρεία Leasing. Στην απάντησή της η εταιρεία αποκάλυψε πως το αυτοκίνητο ήταν μισθωμένο στη Βουλή των Ελλήνων.

"Η απάντηση αυτή δόθηκε στις 3.9.2013, αλλά χρειάστηκε να περάσουν μήνες για να μάθουμε τη συνέχεια. Μόλις στις 28.2.2014 η Βουλή ξεκαθάρισε ότι το αυτοκίνητο αυτό της Βουλής που μετείχε στην επίθεση εναντίον του «Συνεργείου» έχει δοθεί στον Ιωάννη Λαγό, για το διάστημα από 5.7.2012 έως 30.9.2014', αναφέρει η Πρωτοβουλία στην καταγγελία της.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: