10.12.14

Πανικός στο Ποτάμι...

"Αδειάζουν" τον υπεύθυνο Δικαιοσύνης...


Ο Στ. Θεοδωράκης προσπάθησε να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε το σχόλιο του...
υπεύθυνου του Τομέα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του κόμματος για την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων.

Διαβάστε σχετικά τη δήλωση του Στ. Κοντονή εδώ.


Στροφή 180 μοιρών πραγματοποιεί ο επικεφαλής του Ποταμιού Στάυρος Θεοδωράκης μετά την χτεσινή τοποθέτηση του υπεύθυνου του Τομέα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του κόμματος Παύλου Ελευθεριάδη.

Ο Ελευθεριάδης σχολιάζοντας την τροπολογία που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Τρίτης ανέφερε ότι “η πρόταση του Σύριζα είναι η στην πράξη κατάργηση της φυλακής”. Πρόκειται για το ίδιο στέλεχος του Ποταμιού, το οποίο με παλαιότερο κείμενό του στο Foreign Affairs εξέφραζε την πικρία του για την αύξηση των δαπανών υγείας επί κυβερνήσεως Καραμανλή και δήλωνε ψευδώς ότι η Ελλάδα είχε πάνω από ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους.

Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το κόμμα του, ο Θεοδωράκης ανέβασε το παρακάτω κείμενο στο Protagon στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζει τη λύση που δόθηκε σαν δική του ιδέα:

«Το είπαμε από την πρώτη στιγμή, το λέμε ξανά τώρα: «Να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος 4205 του 2013 για την ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων που βγαίνουν με άδεια.

Τα ‘’βραχιολάκια’’ θα επιτρέψουν τη διεύρυνση του θεσμού των αδειών, χωρίς τον φόβο των αποδράσεων». Αυτή ήταν η πρώτη μας δήλωση όταν ο Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και προσθέταμε: «Ο Ρωμανός έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση. Όχι επειδή κάνει απεργία πείνας, ούτε επειδή το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε έγινε στο όνομα κάποιας ‘’ιδέας’’, έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση γιατί οι κρατούμενοι δεν είναι ζώα». Τα παλιά κόμματα βέβαια προτιμούσαν όλες αυτές τις μέρες τα συνθήματα από τις λύσεις...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: