5.12.14

Συμφωνία κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, θέλει ο Λυκούδης...



 Μπορεί να διαφέρουμε στις στρατηγικές επιλογές, αυτές θα τις κρίνει ο λαός όταν έρθει η ώρα. Στις κρίσιμες όμως αυτές στιγμές για τη χώρα μπορούμε τουλάχιστον να...
συνεννοηθούμε, δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης καλώντας κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να συμφωνήσουν στα κορυφαία θέματα.

Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που μετέχει για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας «με συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων από την παρούσα Βουλή», τη συνταγματική αναθεώρηση, «με συμφωνία στις βασικές αναγκαίες αλλαγές» και στην «ψήφιση εκλογικού συστήματος που θα βοηθήσει το πολιτικό σύστημα να κατανοήσει και να εμπεδώσει τη δύναμη των κυβερνήσεων συνεργασίας».

Ταυτόχρονα, πρότεινε «για τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους τη συγκρότηση εθνικής επιτροπής διαπραγμάτευσης ώστε σε συνεργασία με τους εταίρους μας και δανειστές μας να βρούμε την καλύτερη λύση διευθέτησής του, για να γίνει εξυπηρετήσιμο χωρίς κανένα ρίσκο βεβαίως της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας».

«Γι΄ αυτά τα κορυφαία θέματα καλούμε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε, έστω και την ύστατη ώρα. Ας σκεφτούμε ότι μπορεί να διαφέρουμε σε στρατηγικές επιλογές, αυτές θα τις επιλέξει ο λαός. Στις κρίσιμες όμως στιγμές για τη χώρα, μπορούμε τουλάχιστον να συνεννοηθούμε» δήλωσε ο κ. Λυκούδης.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: