10.12.14

Κυβέρνηση και εργοδότες δεν σώζουν ούτε τα προσχήματα...

ΕΤΕΡΑνακοίνωση:


Έκλεισαν δύο μήνες από την ψήφιση του περιβόητου νόμου 4303/2014, με τον οποίο στην ουσία και κατ΄ εντολή των...
εργοδοτών του Κλάδου μας επιδιώκεται, φωτογραφικά, η κατάργηση της ΔΑ1-2014, για τους όρους εργασίας και τις αμοιβές των Τεχνικών και των Ηχοληπτών της Ραδιοφωνίας, μέσω της σύστασης της επίσης περιβόητης Δευτεροβάθμιας Πενταμελούς Επιτροπής που μέχρι σήμερα δεν την έχουμε δει (δεν έχει συσταθεί) και με το δεδομένο ότι ο νόμος προβλέπει την αναστολή ισχύος της πρόσφατα εκδοθείσας ΔΑ, μέχρι να βγει η απόφαση της πενταμελούς που θα εξετάσει την έφεση των εργοδοτών. Έτσι, εν αναμονή της έναρξης αυτής της περίφημης διαδικασίας που υποτίθεται «εκσυγχρονίζει» το θεσμό της μεσολάβησης και διαιτησίας, ένας ολόκληρος κλάδος (αυτός των Τεχνικών της Ραδιοφωνίας) παραμένει όμηρος μιας «φανταστικής» επιτροπής που οι εργοδότες των ΜΜΕ «οραματίστηκαν».

Το μυαλό και του πιο καλοπροαίρετου λοιπόν σκέφτεται μήπως τελικά ο νόμος αυτός φτιάχτηκε με μόνο σκοπό την ουσιαστική κατάργηση της ΔΑ με την μέθοδο της χρονοκαθυστέρησης. Αλλιώς για ποιο λόγο η Πολιτεία αναστέλλει την ισχύ της Διαιτητικής Απόφασης με το πρόσχημα της εξέτασης της έφεσης από μια 5μελή επιτροπή που, εδώ και δυο μήνες, με αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας και των οργάνων της, δεν έχει καν συγκροτηθεί και κανείς δεν ξέρει πότε θα συμβεί αυτό; Αν η κυβέρνηση ήθελε να τηρήσει έστω τα προσχήματα σε αυτό το προδήλως φιλεργοδοτικό της διάβημα, θα είχε τουλάχιστον αντικαταστήσει την ΔΑ με την απόφαση της 5μελούς, όταν και όποτε αυτή εκδιδόταν. Ούτε αναδρομική ισχύ της αναστολής θα υπήρχε ούτε καν η ίδια η αναστολή.

Είναι φανερό πως κυβέρνηση και εργοδοσία σε αγαστή συμμαχία επιζητούν την αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων και όχι τη μεταρρύθμισή τους, αφού εν ονόματι ανύπαρκτων ακόμα επιτροπών καταργούν στην ουσία το θεσμό της Μεσολάβησης , της Διαιτησίας και εν κατακλείδι ολόκληρου του ΟΜΕΔ. Οι μάσκες εδώ και καιρό έχουν πέσει. Είναι πασιφανές, ακόμα και στους πλέον καλοπροαίρετους, πως η μνημονιακή συγκυβέρνηση βαδίζει χέρι χέρι με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Μαζί νομοθετούν με σκοπό την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων απαιτώντας εργαζόμενους – δούλους, διακονιάρηδες του ξεροκόμματου που τους πετούν.

Η ΕΤΕΡ παραμένει πάντα δυναμική στις διεκδικήσεις της, αλληλέγγυα σε όσους αντιδρούν στις βάρβαρες επιθέσεις της συγκυβέρνησης και της τρόικα.

Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του αντεργατικού νόμου 4303/2014 και την κατίσχυση της ΔΑ1 -2014 όπως αυτή εκδόθηκε από τον ΟΜΕΔ.

Ένα μόνον μας μένει και αποτελεί χρέος και καθήκον μας:

Αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Αγώνας μέχρι το τέλος...
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: