18.12.14

Πεντάμηνη επέκταση διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων...


Σειρά ρυθμίσεων, όπως πεντάμηνη επέκταση της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και παροχή των δεδομένων των δημοσίων υπαλλήλων σε ελεγκτικούς φορείς, περιλαμβάνει τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία ...
εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την εισφορά γης.
Μεταξύ άλλων με την τροπολογία:

-παραμένουν έως την 31.5.2015 σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι για τους οποίους έληξε ο χρόνος διαθεσιμότητας τους. Επισημαίνεται ότι η ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αφορά και τους δημοτικούς αστυνομικούς, αλλά και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

-θα χορηγούνται σε ελεγκτικούς και ασφαλιστικούς φορείς δεδομένα απογεγραμμένων στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου σε δημόσιες υπηρεσίες ΝΠΔΔ, ΟΤΑ.

-παρατείνονται έως τις 30.6.2015 οι προθεσμίες για τη διαδικασία αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού των φορέων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Οι προθεσμία έληγε στις 31.12.2014.

-προβλέπει την δυνατότητα ανταλλαγής τακτικών υπαλλήλων με υπαλλήλους της Ε.Ε. ή άλλων χωρών στο πλαίσιο προγραμμάτων για τη μετάδοση τεχνογνωσίας σε θέματα δημόσιας διοίκησης.

-συστήνονται προσωποπαγείς θέσεις για τον διορισμό διακριθέντων αθλητών και προσωπικού που διορίζεται βάσει ειδικών-ευεργετικών διατάξεων. Επίσης αθλητές διορισμένοι στα Σώματα Ασφαλείας ή στον Δημόσιο Τομέα θα αποσπώνται κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

-αποδοχές που καταβλήθηκαν σε προϊσταμένους οργανικών μονάδων, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και των οποίων η επιλογή ακυρώθηκε για τυπικό λόγο με απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, δεν αναζητούνται. Στην περίπτωση που τα ανωτέρω ποσά έχουν ήδη βεβαιωθεί και καταλογισθεί, οι σχετικές πράξεις παύουν να ισχύουν.

-απαιτείται η σύμπραξη του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το μέγιστο αριθμό ετησίως προσλήψεων προσωπικού με σύμβαση ΙΔΟΧ και έργου στους ΟΤΑ.

-οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου για τις οποίες προβλέπεται δυνατότητα ανανέωσης, εφόσον έχουν ανανεωθεί εντός του 2014, ισχύουν, υπό προϋποθέσεις, από τη ημερομηνία λήξης της ανανεούμενης σύμβασης, έστω και αν η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως γίνει μεταγενέστερα.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: