13.12.14

Αντι-κινδυνολογία κόντρα στην κινδυνολογία...

 
Η εσπευσμένη προεδρική εκλογή έχει ξεκινήσει ένα νέο γύρο κινδυνολογίας, με ανοιχτές παρεμβάσεις Ευρωπαίων υψηλά ιστάμενων αλλά και διεθνών μέσων ενημέρωσης. Την ίδια στιγμή όμως ...
με το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών να είναι πιο κοντά από ποτέ, και τις δημοσκοπήσεις να καταδεικνύουν σταθερά πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοτε κινδυνολόγοι αρχίζουν να ανακρούουν πρύμναν.
«Πρόωρες εκλογές και στο βάθος ΣΥΡΙΖΑ» τιτλοφορείται το κύριο θέμα της ελληνικής έκδοσης της Deutsche Welle. Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται εκτιμήσεις αναλυτών, οι οποίες σε αντίθεση με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναφέρει το θέμα Grexit, αποφαίνονται ότι «είναι μη ρεαλιστικός ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ» σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο μεταξύ, η Goldman Sachs σημειώνει ότι «ακόμη κι αν σημειωθεί κυβερνητική αλλαγή, υπάρχει χώρος για συνέχεια και για συναινετική λύση μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης», ενώ σε ανακοίνωση της η Alpha Bank υπογραμμίζει ότι «οι αγορές δεν ενδιαφέρονται ποιος κυβερνά τη χώρα».
Η επίσπευση της Προεδρικής εκλογής στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τον Τύπο της Γερμανίας, ο οποίος έκανε από την ανακοίνωση και μετά λόγο για «ρίγη πανικού» στις χρηματαγορές και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με την εφημερίδα die Welt να προβλέπει μάλιστα ότι η Ελλάδα θα αναδειχθεί για τις διεθνείς χρηματαγορές σε πολύ πιο σημαντικό παράγοντα από ό,τι η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν ολόκληρο το 2014!
Φρένο στο κλίμα κινδυνολογίας βάζει η Deutsche Welle, η οποία στο κεντρικό της άρθρο φιλοξενεί τοποθέτηση του καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Ντουίσμπουργκ – Έσσεν, Χάιντς Γιούργκεν Αξτ,, ο οποίος βρίσκει μη ρεαλιστικό τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ και εκτιμά ότι οι δανειστές θα επιδείξουν μεγαλύτερη συμβιβαστική διάθεση.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: