17.12.14

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την προεδρική εκλογή...

Έντονο ενδιαφέρον από τα διεθνή ΜΜΕ για τις πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα και την προεδρική εκλογή. Ήδη φθάνουν στην Ελλάδα περισσότερα από...
30 τηλεοπτικά δίκτυα και διεθνή πρακτορεία από 14 χώρες και δεκάδες ξένοι δημοσιογράφοι προκειμένου να καλύψουν τη σημερινή, πρώτη, ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Από την ημέρα της ανακοίνωσης της πρόωρης εκλογής Προέδρου τα διεθνή ΜΜΕ καλύπτουν με καθημερινά ρεπορτάζ τις εξελίξεις στην Αθήνα. 

Το Reuters σε ρεπορτάζ με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Σαμαράς ζητά στήριξη καθώς πλησιάζει η εκλογή-κλειδί» ανέφερε ότι «η αβεβαιότητα έχει ξυπνήσει μνήμες της κρίσης στην ευρωζώνη. Οι αγορές, που βρίσκονται στις μύτες για μία σειρά από απειλές που ξεκινούν από την αναταραχή στη Ρωσία έως τον εξαιρετικά χαμηλό πληθωρισμό, πούλησαν "βαριά", ελληνικές μετοχές και ομόλογα τις τελευταίες ημέρες». 

Το βρετανικό δίκτυο BBC αναφέρθηκε εκτενώς στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις σε ρεπορτάζ με τίτλο «ο ελληνικός ριζοσπαστικός ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για την εξουσία υπό τον Τσίπρα». Το τηλεοπτικό δίκτυο επιχείρησε να συνθέσει το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του πολιτικού κλίματος που επικρατεί στη χώρα. Με πολλούς Έλληνες εξαντλημένους από τα πέντε χρόνια της ύφεσης, της αύξησης της φορολογίας και της ανεργίας-ρεκόρ ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζονται να κερδίσουν τις πρόωρες εκλογές που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα, εάν το κοινοβούλιο αποτύχει να εκλέξει ένα νέο επικεφαλής της Πολιτείας έως τις 29 Δεκεμβρίου, υπογράμμισε το BBC. 

«Η ιστορία της κρίσης στην ευρωζώνη επαναλαμβάνεται... ξανά» έγραψε σε σχόλιο ο αρθρογράφος της εφημερίδας Guardian, Λάρι Έλιοτ με αφορμή τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την επιμονή του Βερολίνου στα μέτρα λιτότητας. «Οι πρόσφατες οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας ήταν αρκετά καλές. Η οικονομία αναπτύσσεται, η ανεργία βρίσκεται σε ύφεση και το ποσοστό του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ έχει κατέβει λιγάκι. Θα σκεφτείτε ότι είναι καιρός να αφήσουμε την Αθήνα να χαλαρώσει λίγο. Όχι όμως εάν είστε η γερμανική κυβέρνηση, η Κομισιόν ή η Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Όχι αυτοί επιμένουν σε ακόμη πιο πολύ λιτότητα και διαρκή παρακολούθηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» σχολίασε ο Βρετανός αρθρογράφος...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: