10.12.14

Στο μικροσκόπιο τα μέτρα που ζητά η τρόικα...

Στο μικροσκόπιο τα μέτρα που ζητά η τρόικαΤηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσει σήμερα το EuroWorking Group προκειμένου να...
αποτιμήσει το αίτημα που κατέθεσε χθες η Ελλάδα για τη δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος στήριξης, αλλά και να αξιολογήσει την έκθεση πεπραγμένων της τρόικας (factual report) για την πρόοδο της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Τόσο το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης όσο και το απολογιστικό κείμενο της τρόικας θα αποσταλούν προς ενημέρωση και έγκριση στα κοινοβούλια της ζώνης του ευρώ που θα δώσουν το «πράσινο φως» για την επέκταση του ελληνικού προγράμματος έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Το δισέλιδο κείμενο της ελληνικής πλευράς περιλαμβάνει τη δέσμευση της Ελλάδας για την ολοκλήρωση όλων των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα.

Το EuroWorking Group έχει ήδη από χθες λάβει και την έκθεση πεπραγμένων των ΔΝΤ, ΕΕ κα ΕΚΤ σχετικά με την πρόοδο των εργασιών της τρέχουσας αναθεώρησης. Σε αυτή καταγράφονται τα σημεία σύγκλησης, αλλά και απόκλισης με τις ελληνικές αρχές, και οι θέσεις της τρόικας σχετικώς με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα.

Παραλλήλως, χθες η ελληνική κυβέρνηση έστειλε στο EuroWorking Group και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) και το αίτημα για τη χορήγηση της πιστωτικής γραμμής με ενισχυμένους όρους (Enhanced Conditions Credit Line -ECCL).

Το Eurogroup έχει δηλώσει πως παραμένει ευνοϊκά διακείμενο προς τη χορήγηση στην Ελλάδα μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής από τον ESM, με την επιφύλαξη α) της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμιστικών μέτρων που εξακολουθούν να εκκρεμούν στο πλαίσιο της τρέχουσας αναθεώρησης, β) την συνεχή συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και γ) την ολοκλήρωση των σχετικών εθνικών και ενωσιακών διαδικασιών...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: