14.12.14

Αντίστροφη μέτρηση για την προεδρική «μάχη» ...

 
Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση λίγα μόλις 24ωρα πριν από την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στις 17 Δεκεμβρίου.
Οι κυβερνητικοί εταίροι αναζητούν τον «μαγικό»...

αριθμό των 180 βουλευτών, ενώ η αντιπολίτευση προετοιμάζεται για την προοπτική πρόωρων εκλογών.
Με «γρίφο» μοιάζει η στάση που θα κρατήσουν αρκετοί βουλευτές, ενώ «κλειδί» για την προεδρική εξίσωση παραμένουν οι επιλογές που θα κάνουν οι 24 ανεξάρτητοι.

Στα κομματικά επιτελεία συνεχίζουν τους υπολογισμούς, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν τις προθέσεις των βουλευτών ενόψει της έναρξης της διαδικασίας την ερχόμενη Τετάρτη.

Διπλό «άνοιγμα» Σαμαρά

Με βαρυσήμαντο άρθρο του στην Realnews που κυκλοφορεί σήμερα, ο πρωθυπουργός απευθύνει έμμεση πρόσκληση στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν κατά συνείδηση στην προεδρική εκλογή.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς καλεί όλους τους βουλευτές να απορρίψουν τον εκφοβισμό, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ και διατυπώνει δύο ερωτήματα:

- «Όσοι μέχρι πριν έναν χρόνο συμπαρατάχθηκαν με την κυβέρνηση κρατώντας τη σημαία της Ευρώπης, πώς μπορούν σήμερα να στηρίξουν μιαν εξέλιξη αντι-ευρωπαϊκή; Και μάλιστα την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε μετωπική σύγκρουση με όλη την Ευρώπη;»

- «Όσοι υπερθεμάτιζαν για την "υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων" και την "ασφάλεια του πολίτη", πώς μπορούν σήμερα να συνταχθούν με τις "συνιστώσες" που υπερασπίζονται την προπαγάνδα των Σκοπίων, την "ελεύθερη είσοδο λαθρομεταναστών" στην Ελλάδα και, σε κάθε ευκαιρία, το όργιο των "μπαχαλάκηδων";».

Τσίπρας: Ο Σαμαράς είναι ο πρωθυπουργός του χάους

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε χθες από το Ηράκλειο με σκληρή γλώσσα για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά ως «πρωθυπουργό του χάους», ο οποίος, όπως ανέφερε, «θυμήθηκε το Grexit γιατί βλέπει το “Σαμαράς exit”».

Eίπε ότι «η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκυβέρνηση και τις πολιτικές της καταστροφής έχει αρχίσει», ενώ τόνισε ότι έρχεται η ώρα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μήνυμα προς τους εταίρους μας στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας:

«Η Ελλάδα δεν είναι χώρα ενοικιαστής στο κοινό μας σπίτι, στην Ε.Ε. Δεν είναι αυτοί ιδιοκτήτες και εμείς ενοικιαστές. Ούτε η ελληνικές κυβερνήσεις θα είναι από εδώ και στο εξής εισπράκτορες των ενοικίων τους».

«Μην παίζουν», συνέχισε, «με το αίσθημα της αξιοπρέπειας του περήφανου λαού μας. Στην Ευρώπη είμαστε ιδιοκτήτες όσο κι αυτοί. Χρωστάμε, ναι. Αλλά μας χρωστάνε κι αυτοί».

Όπως είπε, «μερικοί νομίζουν ότι οι αγορές θα βαράνε το νταούλι κι εμείς θα χορεύουμε στο σκοπό τους. Ε, λοιπόν εμείς θα παίζουμε στο εξής το νταούλι, ή μάλλον τη λύρα της Κρήτης, κι εκείνοι θα χορεύουν πεντοζάλη».

Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει σήμερα στις 11.30 το πρωί στη Λάρισα, στο πλαίσιο περιφερειακής σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία.

Βενιζέλος: Όλα κρέμονται από μια κλωστή για τη χώρα

Με δύο παρεμβάσεις του από την Καστοριά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των εξελίξεων σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Αρχικά, στη διάρκεια συνάντησης με στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τη Δ. Μακεδονία, τόνισε ότι όλα κρέμονται από μια κλωστή που είναι η βούληση του ελληνικού λαού και αν κοπεί, μπορεί να οδηγηθεί η χώρα στην απόλυτη καταστροφή.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καταλόγισε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιέργησε κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας που οδήγησε στην παράταση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών, κατά την ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στη μακεδονική πόλη, αναφέρθηκε στη στάση κάποιων βουλευτών στο θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι του θυμίζουν το αμερικάνικο ανέκδοτο με τις γαλοπούλες που χαίρονται επειδή έρχονται τα Χριστούγεννα και θα τις σφάξουν, εννοώντας ότι δεν θα επανεκλεγούν αν οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες κάλπες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα στελέχη του κόμματος σε εκλογική, οργανωτική ετοιμότητα, στην περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε, ότι υπάρχει χάριν της χώρας και για την εικόνα εσωτερικής αναστάτωσης σημείωσε ότι αυτή αδικεί και το κόμμα και τις προσπάθειες των στελεχών του.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι κάποιοι έχουν το δικαίωμα να λένε κάποια πράγματα, γιατί δεν έχουν ευθύνη και δεν τους ρώτησε κανείς, και κάποιοι άλλοι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, διότι έχουν τεράστια ευθύνη και συμμετοχή από την αρχή σε αυτή την πορεία του τόπου.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο και σε πρώτο πρόσωπο ότι θα είναι ο εγγυητής της ενότητας του κόμματος, αρκεί και άλλοι να κρατήσουν στάση ευθύνης.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: