8.12.14

Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Βροχές έως και την Τρίτη...

Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Βροχές έως και την Τρίτη
Σημαντική επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Κυριακής και από...
τα νοτιοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες εστιάζονται, κυρίως, στα νότια και νοτιοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, στην Κρήτη (ιδιαίτερα στα δυτικά), στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στις Δυτικές και Νότιες Κυκλάδες. Τα ισχυρά φαινόμενα, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, πολύ ενισχυμένους ανέμους και πιθανόν χαλαζοπτώσεις, κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Δευτέρα θα επεκταθούν βορειότερα.

Τη Δευτέρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και αργότερα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ, μέχρι το βράδυ, θα επηρεαστούν και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο ισχυρά στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη, ενώ οι καταιγίδες θα εντοπίζονται, κυρίως, πάνω από θαλάσσια τμήματα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν, επίσης, σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας και του Ιονίου. Τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν κατά τη διάρκεια της Δευτέρας συμπεριλαμβάνεται η Αττική, όπου υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης ισχυρών βροχών και ίσως σποραδικών καταιγίδων, κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού.

Την Τρίτη, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, με τα έντονα φαινόμενα να περιορίζονται στο Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και να εξασθενούν, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης παροδικά ισχυρών καταιγίδων εκ νέου στην Κρήτη...
 meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: