1.12.14

Η πολιτική διακήρυξη των "ΜΕΤΑρυθμιστών" του Σπ. Λυκούδη...

"Οι ΜΕΤΑρρυθμιστές καλούμε σε ενιαία συμπαράταξη όλους τους φορείς και τις κινήσεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, για να...
διαμορφώσουμε από κοινού το αύριο που έχει ανάγκη η χώρα. 

Θα επιδιώξουμε, μακριά από τις ηγεμονικές και τις αλαζονικές συμπεριφορές, μακριά από τους αρχηγισμούς που ταλανίζουν τον προοδευτικό χώρο, την κατά το δυνατόν ευρύτερη συνεργασία των προοδευτικών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, τη συγκρότηση μιας μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης", αναφέρει η πολιτική διακήρυξη των ΜΕΤΑρρυθμιστών που εκδόθηκε με τη λήξη της Πανελλαδικής Σύσκεψης, που έγινε το Σάββατο, στο Γκάζι.

Η διακήρυξη απευθύνεται, όπως αναφέρεται, σε όλες τις κινήσεις και σε όλους τους πολίτες που αισθάνονται ότι ανήκουν στον προοδευτικό μεταρρυθμιστικό χώρο, σε όλους τους πολιτικούς που φιλοδοξούν να συνδιαμορφώσουν τις συνθήκες για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για τη δρομολόγηση μιας βιώσιμης αναπτυξιακής πορείας.

Κεντρικός στόχος των ΜΕΤΑρρυθμιστών είναι η προώθηση ευρέων και τολμηρών μεταρρυθμίσεων σε όλα τα επίπεδα για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας και κυρίως στο πολιτικό σύστημα για να εξαλειφθούν οι αιτίες που οδήγησαν στην κρίση.

Τέλος, εξέλεξαν Πανελλαδικό Συμβούλιο στο οποίο μετέχουν 135 μέλη, μεταξύ των οποίων εκπροσωπούνται οι περιφέρειες της χώρας καθώς και επιστημονικοί και επαγγελματικοί χώροι.

Μεταξύ άλλων μετέχουν, επίσης, από τον χώρο της τέχνης και των γραμμάτων οι Διαγόρας Χρονόπουλος, Κώστας Κουτσομύτης, Νότης Μαυρουδής, Γιάννης Βόγλης, Γιώργος Κοτανίδης, Ακύλλας Καραζήσης, Γιώργος Ζεβελάκης, Βασίλης Πουλαντζάς, Ρούλα Γεωργακοπούλου, Νίκος Αμανίτης, Δημήτρης Πολιτάκης, Τέλης Σαμαντάς, Βασίλης Καπετανγιάννης, Ελένη Κεχαγιόγλου, οι πανεπιστημιακοί Πέρσα Ζέρη, Καραγιαννίδης Γιώργος, Αντωνιάδης Πρόδρομος, ο πρώην Βουλευτής Πέτρος Κουναλάκης κ.ά...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: